19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cine sunt românii care atacă Rusia cu arma în mână? Putin anunță că îi vânează

Cine sunt românii care atacă Rusia cu arma în mână? Putin anunță că îi vânează. Au apărut primele imagini cu luptele la granita cu regiunea Belgorod filmate de un voluntar din Grupul „Getica” românesc.

Cine sunt românii care atacă Rusia cu arma în mână? Putin anunță că îi vânează.

Grupul Getica de români luptă în regiunea Belgorod, din Rusia, folosind pentru raiduri și deplasare vehicule blindate turcești Cobra II 4×4.

În Belgorod, deja au pătruns grupuri de luptători ruși din Legiunea Rusia Liberă.

Cine sunt românii care atacă Rusia cu arma în mână? Putin anunță că îi vânează

În zonă sunt instalate blocaje rutiere în mai multe așezări, cu intrare restricționată la frontieră, după cum a raportat canalul rusesc Telegram/ Astra.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a anunțat că începând de miercuri, 20 martie, intrarea va fi limitată în șapte localități: Kozinka, Glotovo, Gora-Podol, Novostroevka-pervaia, Novostroevka-vtoraia, Bezimeno și orașul Graivoron. La intrările în aceste zone vor fi amplasate blocaje rutiere.

Autoritățile regionale intenționează să implementeze o „procedură de vizitare” pentru clădirile rezidențiale.

„Procedura de vizitare a clădirilor rezidențiale va fi stabilită”, a spus Gladkov. „Vom asigura trecerea în siguranță la locația clădirii și înapoi atunci când nu există bombardamente.”

Potrivit guvernatorului, autoritățile locale i-au convins inițial pe locuitorii regiunii să evacueze, dar unii au refuzat.

Potrivit site-ului rolegiongetica, românii din Grupul Getica care luptă în Ucraina răspund Ambasadei Rusiei la București care a anunțat că au fost uciși 349 de români pe frontul ucrainean.

„De unde atâția? Suntem câteva bucăți pe aici”, scrie Grupul Getica.

„Federația Dusă a declarat că știe de noi, că ne urmărește, că ne caută. Era și cazul să avem o confirmare că ceea ce facem este bine, este eficient, că incomodăm inamicul. Vestea buna este ca și noi îi căutăm pe ei. Decepția este un element al spațiului informativ și de luptă care induce confuzie și nesiguranță în rândurile inamicului”, declară grupul.

Românii spun că ceea ce fac acum este parte dintr-o operațiune vastă, la care participă „Legiunea Rusia Liberă, Batalionul Siberian, Corpurile de Voluntari Ruși, ceceni din Itchkeria, frați liberi din Belarus, Georgia și mulți alți „lupi” din pădurile lumii libere”.

„Am facut incursiuni in satele lor de frontieră, dar nu am găsit secții de poliție funcționale, nu am găsit autorități. Rusia este pregatită de război nuclear, dar nu este în stare să își protejeze frontierele terestre cu un stat cu care se află în război.”

Related posts

Prognoza meteo, 22 mai. Vreme instabilă și descărcări electrice în majoritatea țării

econtext

Factura electronică. RO E-Factura, obligatorie începând cu data de 1 ianuarie

econtext

Au început lucrările pentru suprailuminarea a 73 de treceri de pietoni din Sectorul 6

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix