10.2 C
București
24 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ciolacu îl contrazice pe ministrul german al Apărării: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

Marcel Ciolacu a declarat că nu este cazul să ne pregătim de război. Declarațiile premierului au loc la câteva zile după ce ministrul german al Apărării a avertizat că Putin ar putea ataca NATO în „5-8 ani”.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la PSD Maramureș, că nu este cazul să ne pregătim de război.

Ciolacu îl contrazice pe ministrul german al Apărării: „Nu este cazul să ne pregătim de război”
Întrebat despre declarațiile șefului armatei din Marea Britanie, care le-a spus oamenilor să se pregătească de un „război masiv cu Rusia”, dar și despre avertismentul ministrului german al Apărării, Marcel Ciolacu a răspuns că nu este cazul să ne pregătim pentru un conflict.

„Nu e cazul să ne pregătim de război”, a spus premierul. Declarațiile premierului au loc la câteva zile după ce șeful armatei din Marea Britanie a avertizat populația să se pregătească de un „război masiv cu Rusia”, dar și după afirmațiile ministrului german al Apărării, care a avertizat că Putin ar putea ataca NATO în „5-8 ani”.

Putin ar putea ataca NATO în „5-8 ani”, avertizează ministrul Apărării din Germania

De asemenea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus într-un interviu acordat cotidianului Der Tagesspiegel că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se pregătească în vederea unui război cu Rusia.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o extindere a războiului din Ucraina, relatează News.ro. Fostul parlamentar, membru al Partidului Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, trage un semnal de alarmă cu privire la „ameninţările voalate” ale președintelui rus Vladimir Putin.

„Auzim ameninţări ale Kremlinului aproape zilnic (…). Trebuie să ţinem, aşadar, cont de faptul că Vladimir Putin ar putea ataca într-o bună zi un stat membru NATO. Trebuie să reînvăţăm să trăim cu pericolul”, avertizează el.

În ciuda faptului că un atac rus nu pare probabil „pentru moment” în opinia sa, ministrul german îşi avertizează aliaţii europeni cu privire la viitorul conflictului.

„Experţii noştri se aşteaptă, peste cinci-opt ani, la o perioadă în care acest lucru este posibil”, avertizează Pistorius.

Related posts

Prognoza meteo, 7 februarie. Vreme deosebit de caldă. Unde vor fi temperaturi de 22 grade

econtext

Românii, chemați la armată. Instrucție de patru luni pentru femei și bărbați

econtext

Hit-ul momentului de la Alina Eremia și Mario Fresh un plagiat aproape perfect?! Seamană mult cu o piesă din 2002!

Moise Lidia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More