33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cum au reușit rușii să distrugă primul Himars american? Greșeala fatală făcută de ucraineni

Cum au reușit rușii să distrugă primul Himars american? Greșeala fatală făcută de ucraineni, se vede dintr-un video postat de partea rusă. Nu este clar dacă Himars a fost compelt distrus sau a fost lovit doar parțial.

Sistemul de lansatoare de rachete HIMARS este cea mai eficientă armă, alături de drone pentru Ucraina. Himars a fost oferit de către SUA.

Într-un clip, Rusia se laudă că ar fi analihilat primul sistem Himars din Ucraina. Afirmația nu a putut fi verificată dintr-o sursă independentă.

Se pare că un MLRS HIMARS, furnizat de Statele Unite Ucrainei, ar fi suferit unele avarii, dar nu este distrus în întregime. Această afirmație iese la suprafață în urma unui anunț făcut de Ministerul rus al Apărării în urmă cu patru zile cu privire la distrugerea primului HIMARS din Ucraina. Astăzi, aceeași autoritate a proclamat distrugerea unui al doilea HIMARS, exemplificând această afirmație cu o înregistrare video.

Arma folosită pentru a face ravagii asupra HIMARSS este o rachetă balistică rusească Iskander. Ceea ce iese în evidență este locația deschisă unde se află HIMARSS, lipsită de orice acoperire naturală, cum ar fi frunzișul, dealurile sau chiar dunele de nisip pentru protecție

După cum se elucidează în videoclip, o rachetă balistică, aparent o Iskander, conform surselor rusești, coboară, părând să nu-și atingă ținta.

Contrar crescendo-ului dramatic din videoclip, racheta se detonează la cel puțin 20 de metri de ținta vizată. Nu avem dovezi definitive care să ne arate dacă HIMARSS este distrusă.

A fost sau nu a fost?

Totuși, să examinăm cu atenție doi factori. În primul rând, raza de acțiune observabilă face foarte improbabil ca submunițiile Iskander să neutralizeze complet sistemul american. În al doilea rând, potrivit analiștilor independenți, HIMARSS ar fi putut suporta avarii, dar și-a păstrat statutul operațional.

În mod interesant, un grup separat de observatori introduce o posibilitate interesantă: s-ar putea să nu fi fost un HIMARSS real în înregistrarea video, ci doar o replică.

Related posts

Putin, părăsit de toți. Marele aliat se alătură sancțiunilor

econtext

Fermierii ar putea primi sanctiuni de 5% sau chiar 100% din fondurile europene daca nu respecta conditiile

Asaftei Bogdan

Soldatul rus supraviețuiește doar patru luni și jumătate. Pe frontul din Ucraina se moare rapid

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix