23.9 C
București
25 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Panică la Moscova. Atacă cu drone, în Rusia, în ultima zi de realegere a lui Putin

În ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, Ucraina a lansat 35 de drone care au vizat zone extinse din teritoriul inamic. Atacul a provocat un incendiu scurt la o rafinărie de petrol și a perturbat furnizarea de electricitate în regiunile de frontieră, inclusiv la Moscova, au transmis autoritățile ruse duminică dimineață.

Panică la Moscova. Atacă cu drone, în Rusia. Vladimir Putin, care este aproape sigur că va fi reales, a promis să se răzbune pe Ucraina pentru atacuri.

În discursul său video de sâmbătă seara, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit forțelor armate și serviciilor de informații pentru noile „capacități pe termen lung”. Totul fără a menționa însă atacurile intensificate îndreptate împotriva Rusiei.

Atac cu drone ucrainene în Rusia

Duminică, Ministerul rus al Apărării a anunțat prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram că 17 drone au fost anihilate în regiunea rusă de sud Krasnodar. De asemenea, patru au fost doborâte în regiunea Moscovei, iar restul în alte șase regiuni.

„Dronele au fost neutralizate, dar un incendiu a izbucnit ca rezultat al prăbușirii unuia dintre dispozitive”, a declarat sediul operațional al regiunii Krasnodar din sudul Rusiei pe Telegram.

Administrația a declarat că incendiul de la rafinăria Slaviansk din Krasnodar a fost lichidat și nu s-au raportat victime. Asta deși datele preliminare indicau că o persoană a suferit un atac de cord fatal.

Rusia

Au fost amenințate și trei regiuni de lângă Moscova

Roman Siniagovski, liderul districtului administrativ Slaviansk, a menționat pe Telegram că angajații rafinăriei au fost evacuați în urma atacului cu drone și nu există pericole pentru comunitățile din apropiere în urma incidentului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a afirmat că nu s-au înregistrat victime sau daune cauzate de numărul de dronele doborâte în trei districte din jurul Moscovei.

Rusia

În partea de nord a Moscovei, guvernatorul Mihail Ievraiev a anunțat că patru drone au fost anihilate în regiunea Iaroslavl, fără să fie raportate pagube sau răniți.

În regiunea de frontieră Belgorod, guvernatorul Viaceslav Gladkov a declarat că un atac cu patru drone lansate de Ucraina a cauzat deteriorarea liniilor de electricitate și gaz într-un sat, potrivit Reuters.

Related posts

Ucraina a lovit o țintă rusă aflată la doar 10 km de un depozit nuclear

econtext

Aleksandr Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi. Ce coșmar îl bântuie pe dictatorul din Belarus

econtext

HARTA TRADARILOR POLITICE. Iata cine a dezertat din PDL, PSD, PNL, UNPR pentru a visa la un post de primar sau consilier la alegerile locale

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix