Zi de zi, romanii, dar si ceilalti europeni, se agata de orice detaliu pentru a spera si a crede ca am iesit din criza. Totusi, exista anumite aspecte negative care influenteaza in rau societatea romaneasca. Si pe care trebuie sa le cunoastem pentru a le contracara.
Desi exista detalii care ne dau incredere ca Romania va iesi cat mai curand din criza, alte aspecte ne trag inapoi, ca o piatra de moara. Iar Econtext va prezinta un astfel de aspect negativ, care a cantarit si cantareste enorm asupra economiei Romaniei.
Mai precis, va aratam cum a evoluat populatia activa in ultimii 15 ani (din 1997 si pana in 2012) in toate statele Europei. Iar cel mai rau sta Romania, din pacate.
Piata muncii
Iata si alte analize publicate de Econtext despre piata muncii:
Romanii au ajuns sa caute de munca si cu lupa! Vezi unde mai gasesti de munca in tara noastra
Populatia activa
Populatia activa (sau forta de munca) cuprinde toate persoanele de 15 ani si peste, care sunt apte de munca. Si include atat populatia ocupata, cei care deja au servicii, dar si somerii.
In perioada mentionata, din cele 27 de state europene, forta de munca a crescut in 23 de tari si a scazut in patru state, ceea ce va cantari decisiv in puterea acestor tari de a reveni din criza.
Cel mai mare avans a avut loc in Spania. Astfel, in 1997, Spania avea 16,35 milioane de persoane active, pentru ca numarul acestora sa ajunga la 23,05 milioane in 2012. Un avans urias, de 6,7 milioane de persoane.