18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Se dau 20.000 de euro de la stat, cadou la împlinirea vârstei de 18 ani. Cum pot fi cheltuiţi banii

Veștile excelente pentru tinerii unui stat european. Spania pregăteşte o inţiativă prin care cei care împlinesc vârsta de 18 ani să primească bani, sub formă de cadou, de la stat, fiind vorba despre suma de 20.000 de euro.

Se dau bani de la stat! Yolanda Díaz, ministrul spaniol al muncii, a propus aplicarea acestei legi deoarece vrea să combată inegalitățile sociale. Tinerii vor putea să folosească cei 20.000 de euro, atât pentru plata unor studii, cât și pentru deschiderea unei afaceri. Plăţile ar începe chiar de la vârsta de 18 ani și ar continua până la 23 de ani. „Este vorba de a le permite tinerilor să aibă un viitor şi de a le oferi şansa de a studia sau de a începe o afacere fără ca acest lucru să depindă de numele lor de familie sau de familia din care provin. De aceea, propunem ca oamenii să primească 20.000 de euro la împlinirea vârstei de 18 ani pentru a se putea dezvolta. Fie că este vorba de studii, fie de înfiinţarea unei afaceri”, a explicat Yolanda Diaz.

Yolanda Diaz a fost crescută într-o familie comunistă și a declarat că nu a putut să-şi urmeze visul de a deveni inspector de muncă, pentru că nu a avut bani de studii: „Să devii inspector de muncă în Spania ar fi durat aproximativ cinci ani.Nu sunt inspector de muncă pentru că sunt fiica unor părinţi din clasa muncitoare şi nu mi-aş fi putut permite niciodată să fac asta. Aceasta este o măsură de redistribuire a averii care le va permite tinerilor din ţara noastră să aibă un viitor, indiferent de numele lor de familie”.

Related posts

Metoda Generalul a ajuns și în Romania: o femeie din Suceava, înșelată cu 22.000 de euro

Asaftei Bogdan

Veste excelentă: Piaţa de capital din România promovează la statutul de piață emergentă

Vlad-Tătaru Andreea

Iata de ce nu se va ieftini benzina! Cat reprezinta taxele si accizele in pretul benzinei in toate statele europene. TOP european

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More