26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Dominatia femeilor se extinde! Topul oraselor universitare dupa ponderea femeilor in totalul studentilor. TOP national si european!

Razboiul sexelor se desfasoara la fiecare nivel al existentei umane, iar femeile par sa invinga in multe domenii importante.

Dupa ce au preluat stafeta si au inregistrat un somaj mai redus in aproape toate judetele Romaniei, femeile conduc si la nivelul educatiei.

La mijlocul lunii august, Econtext a publicat un articol in care scoatea in evidenta numarul somerilor din fiecare judet, dar defalcat pe sexe. Mai precis, cati din someri sunt barbati si cati femei. Iar concluzia era ca somajul feminin este mai scazut decat cel masculin.

Iata care este rata somajului feminin in toate judetele Romaniei

In acest moment, va prezentam un nou domeniu unde domina femeile: universitatile din Romania. Econtext va prezinta ponderea femeilor in cadrul invatamantului universitar.

Care este rata femeilor in universitatile din tara noastra. Mai mult, dominatia feminina s-a extins la nivelul intregii Uniunii Europene. Femeile domina universitatile in aproape toate statele europene.

Universitatile din Romania

Dar sa incepem cu prima parte. Pe primul loc in topul prezentei feminine se afla universitatile din Targu-Mures: 61,2% din studentii din Targu-Mures sunt femei. Pe a doua pozitie se afla Alba – Iulia, 59% din studentii de la facultatile din acest oras fiind reprezentante ale sexului frumos.

In total, Econtext va prezinta ponderea femeilor in 15 orase universitare din tara noastra. Cele mai mari 15 orase universitare.Si sunt luate in calcul toate universitatile din fiecare oras.

Iar femeile sunt majoritare in toate aceste orase universitare. Bucuresti se plaseaza pe a patra pozitie in aceasta ierarhie, in timp ce Ploiesti si Craiova sunt pe ultimele locuri.

 

 

Dar iata care este ponderea femeilor in cele mai importante 15 orase universitare din Romania:

 

 

 

 

 

Comunitatea europeana

Femeile domina cu autoritate si clasamentul european. Cele mai harnice si mai hotarate sa aiba studii superioare sunt femeile din statele baltice. Letoniencele detin suprematia absoluta: 64,1% din studentii Letoniei sunt femei. Aproape 2 din 3 studenti!

Pe al doilea loc se plaseaza Estonia: 61,9% din studenti sunt reprezentante ale sexului frumos. Lituania se claseaza pe locul 5, astfel incat tarile baltice ocupa trei din primele cinci pozitii.

Romania nu staluceste, dar nici nu este la coada in aceasta ierarhie. Suntem chiar la mijlocul clasamentului, intre Portugalia si Bulgaria.

Dintre toate statele europene, doar in Germania predominatia este de factura masculina. In celelalte 22 de state (datele pentru Belgia, Cipru, Irlanda, Malta nu sunt publice), femeile sunt la putere!

 

Dar iata care este care este rata femeilor in randul studentilor din toate tarile UE:

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/dominatia-femeilor-se-extinde-topul-oraselor-universitare-dupa-ponderea-femeilor-in-totalul-studentilor-top-national-si-european.html

Related posts

Conflictul Iran-Israel. Cât de probabil e un nou război mondial. Expert român: „Important de înțeles asta”

econtext

China, despre războiul nuclear cu Rusia: Nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată

econtext

Cum a eșuat experimentul Rusiei de a trimite deținute pe front. Mărturia unei condamnate: „A fost înspăimântător”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix