19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Donald Trump se compară cu Nelson Mandela. Declarația a strârnit furie în rândul democraților

Donald Trump s-a comparat cu respectatul activist antiapartheid Nelson Mandela, care a petrecut 27 de ani în închisorile din Africa de Sud. Fostul preşedinte american s-a prezentat drept o victimă a persecuţiei politice.

Donald Trump s-a comparat cu Nelson Mandela

Donald Trump, favoritul nominalizării la președinția republicanilor din 2024, a încercat să se prezinte drept o victimă a persecuției politice, spunând mulțimii de susținători la un miting din Derry, New Hampshire:

„Nu mă deranjează să fiu Nelson Mandela, pentru că eu o fac cu un motiv. Voi deveni bucuros un Nelson Mandela modern. Va fi o mare onoare”, a declarat Donald Trump.

Câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, Mandela a fost închis timp de aproape 30 de ani pentru lupta împotriva apartheidului şi a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud la primele alegeri libere din 1994, punând capăt a peste trei secole de guvernare de către albi.

Donald Trump
Donald Trump. Sursa foto: Facebook

Declarația a strârnit furie în rândul democraților

Declaraţiile lui Trump au atras critici dinspre campania preşedintelui american, democratul Joe Biden. Jasmine Harris, directoarea pentru mass-media afro-americane a campaniei Biden, a spus:

„Imaginaţi-vă că sunteţi atât de egocentric încât vă comparaţi cu Iisus Hristos şi Nelson Mandela în scurtul interval de ceva mai mult de o săptămână: acesta este Donald Trump”.

Remarca lui Trump, care a fost inculpat de patru ori și se confruntă cu 91 de acuzații penale, a venit după ce acesta a cerut să apară pe buletinul de vot prezidențial din New Hampshire. Nu este prima dată când Trump se compară cu Mandela. A mai făcut-o deja la un miting din New Hampshire în octombrie anul trecut.

Donald Trump
Donald Trump. Sursa foto: Facebook

Fostul președinte strâns peste 50 de milioane de dolari doar sâmbătă

Donald Trump a strâns peste 50 de milioane de dolari sâmbătă în timpul unei seri de strângere de fonduri în Florida. Este un nou episod crucial al luptei pentru donaţii mari între republican şi Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

În viaţa electorală americană, banii, departe de a fi un tabu, sunt un motiv de mândrie pentru tabăra care strânge mai mulţi. Este de asemenea o sursă indispensabilă. 2024 se anunţă ca fiind ciclul electoral cel mai costisitor din istoria ţării.

Cei doi candidaţi sunt angajaţi de câteva luni în acest război al milioanelor, difuzând cu regularitate comunicate laudative despre starea finanţelor lor.

Donald Trump
Donald Trump. Sursa foto: Facebook

Echipa lui Joe Biden, umilită de succesul lui Donald Trump

Această competiţie s-a intensificat odată cu desfăşurarea la sfârşitul lunii martie a unei mari recepţii la New York, în cursul căreia preşedintele democrat în exerciţiu Joe Biden a obţinut 25 milioane de dolari, „un record”, potrivit echipei sale de campanie.

Sâmbătă, temperamentalul său rival a anunţat că a reuşit să strângă o cifră de două ori mai mare: peste 50,5 milioane de dolari. Bani care fac ca suma încasată de Joe Biden la New York să pară „disperată”, prin comparaţie, a glumit echipa de campanie a lui Donald Trump.

„Seara a fost incredibilă înainte de a începe, pentru că oamenii au vrut să contribuie la o cauză, să redea măreţia Americii. Şi asta s-a întâmplat”, a declarat sâmbătă fostul preşedinte republican, scrie CNN.

Related posts

SUA, la un pas de închiderea (shutdown) Guvernului american. Noapte albă la Capitol Hill

econtext

Cum a spionat un balon chinezesc SUA pretinzând că înregistrează date meteo? Doborât de F22 Raptor

econtext

Ofițer superior rus, bătut și umilit de mercenarii Wagner. Conflictul dintre Evgheni Prigojin și conducerea armatei regulate ia amploare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix