27.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rușii au testat „tactica gândacilor” în direcția Herson. Ucraineii au distrus o coloană de blindate rusești în sectorul Kremina

Rușii își continuă încercările de a găsi tactici mai reușite în zona Krinok, pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson, pentru a forța trupele ucrainene să iasă din punctele de sprijin ocupate, a declarat de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk.

Potrivit acesteia, schimbarea tacticii nu i-a ajutat din nou pe ocupanți, încercările au fost în zadar.

„Inamicul a încercat noi tactici în zona Krinki. Recent, în rapoartele Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, ați putut vedea că a existat un număr semnificativ de atacuri, până la 16, au încercat să găsească o tactică care să fie eficientă pentru ei”, a spus ea.

Rușii, testând „tactica gandacului”, inamicul a crescut numărul grupuri de asalt mici care au încercat să atace capul de pod al forțelor armate din diferite părți.

„Atacurile au fost respinse. În prezent, ocupanții au trecut din nou la tactici mai stabile și familiare, 6 atacuri în ultima zi, care au fost, de asemenea, fără succes”, a adăugat Humeniuk.

Pe 6 aprilie au fost înregistrate 57 de ciocniri de luptă pe toate zonele frontului, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

În zona Liman, soldații ucraieni au respins 7 atacuri inamice în districtul Terni din regiunea Donețk, unde inamicul a încercat să spargă apărarea trupelor Kievului.

În direcția lui Bahmut, forțele ucrainene au respins 14 atacuri în zonele așezărilor din Bilogorivka, regiunea Lugansk; Verhnokamianske, Vimka, Spirne, Bohdanivka și Klișciivka din regiunea Donețk.

În direcția Avdiivka, apărătorii ucrainei au respins 5 atacuri în zonele așezărilor Novokalinove, Berdici și Netailove din regiunea Donețk, unde inamicul a încercat să elimine unitățile Kievului din liniile ocupate.

În direcția Novopavlov, Forțele de Apărare ale Kievului continuă să rețină inamicul în zonele așezărilor Novomihailivka și Gheorghiivka, unde inamicul, cu sprijinul aviației, a încercat de 21 de ori să spargă apărarea trupelor ucrainene.

Pe direcția Orichiv, inamicul a atacat de două ori pozițiile apărătorilor Kievului în districtele Staromaiorsky, regiunea Donețk și Robotîne, regiunea Zaporojie.

Brigada Azov a distrus o coloană de blindate rusești în sectorul Kremina

Armata ucraineană a distrus un grup blindat rus care a încercat să ia cu aslat pozițiile apărătorilor din zona satului Ternî, districtul Kramatorsk, regiunea Donețk.

Atacul a fost respins de luptătorii Brigăzii a 12-a cu destinație specială Azov, ai brigăzii 95 trupe de asalt aeropurtate, ai brigăzii mecanizate 60 Inguleț și unităților Gărzii Naționale și au capturat și un tanc rusesc.

Soldații din două brigăzi ucrainene au respins o coloană de blindate rusească ce încerca un asalt lângă satul Ternî, pe frontul din Kremina, apoi s-au dus și au furat un tanc pe care rușii improvizaseră un masiv dispozitiv electronic anti-drone, potrivit unor informații din unitățile ucrainene și imaginilor apărute online.

Brigada Azov a armatei ucrainene a postat pe rețeaua socială X un clip ce ar arăta un asalt eșuat al rușilor lângă Ternî, în urma căruia inamicii ar fi pierdut 11 vehicule.

„Serviciile de informații au reperat un grup de blindate rusești. Acesta se îndrepta spre pozițiile Forțelor de Apărare din sectorul Kremina. Soldații Brigăzii 12 Azov și ai Brigăzii 95 de Asalt Aerian au distrus coloana inamică. Trupele și echipajele vehiculelor inamice au fugit, abandonându-și echipamentele de luptă”, spune sursa citată.

Mai mult, ulterior, după căderea nopții, un echipaj de tanchiști ucraineni s-a furișat la locul unde își abandonaseră rușii vehiculele și au furat un tanc T72 ce încă mai putea fi condus.

Potrivit contului de X OSINTtechnical ucrainenii au recuperat un tanc pe turela căruia rușii legaseră un morman de echipamente electronice cu speranța de a combate pericolul dronelor inamice.

Imagini postate pe Telegram și X au arătat că rușii puseseră pe un palet așezat de tanc antene, diferite sisteme de bruiaj și multe baterii pentru aceste echipamente electronice.

Luptătorii brigăzii 25 au respins unul dintre cele mai mari atacuri mecanizate ale acestui război. În districtul Avdiivka din regiunea Donețk, armata ucraineană a organizat un „masacrul de tancuri” împotriva rușilor .

De asemenea, în apropiere de Avdiivka, soldații Brigăzii a treia de asalt au distrus vehicule blindate și infanterie rusă care tocmai sosise pentru asalt cu ajutorul dronelor FPV.

Related posts

Cutremur puternic de 5,7 grade! Unde a avut loc seismul

econtext

Cati kilometri de sosea sunt in interiorul fiecarui judet! Topul celor mai dezvoltate judete din perspectiva infrastructurii rutiere

Asaftei Bogdan

Cum se pregătește NATO pentru o invazie a rușilor? Sute de mii de soldați sunt gata de atac

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix