10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTA CANDIDATILOR care vor castiga ALEGERILE PARLAMENTARE. Iata cine va castiga alegerile in fiecare colegiu. Vezi cum ar putea ARD sa obtina majoritatea in Parlament

Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi, iar candidatii au inceput deja lupta electorala.

Candidatii tuturor formatiunilor si-au stabilit deja strategiile, iar coltii au inceput sa apara.

Totusi, in ciuda unor dispute care se doresc a fi pe viata si pe moarte, aceste alegeri nu vor fi pigmentate de dezbateri prea acide.

Dispute

Practic, daca ne uitam pe lista candidatilor, apare senzatia ca toti candidatii cu sanse reale au evitat confruntarile, de parca si-ar fi impartit teritoriile.

Concret, mai toti candidatii cu sanse mari si-au ales colegii fara adversari puternici. Practic, sunt doua mari dispute.

Prima este intre Dan Diaconescu si Victor Ponta, pentru un mandat de deputat in Colegiul 6 din Gorj, iar a doua intre Alin Tise (ARD), Mircia Giurgiu (USL) si Peter Eckstein (UDMR) pentru un mandat de senator in colegiul 1 din Cluj.

Estimari

Econtext va prezinta in exclusivitate o analiza privind rezultatele alegerilor parlamentare.

Mai exact, plecand de la rezultatele de la alegerile locale din iunie, vom prezenta estimari privind posibilii castigatori ai alegerilor parlamentare.

Concret, avem in vedere rezultatele de la alegerile locale, dar si popularitatea candidatilor.

Iar pe baza acestora, vom estima cate colegii va castiga fiecare partid in fiecare judet, dar si cine sunt candidatii cu cele mai mari sanse castig.

Viata politica

Nu este prima data cand Econtext analizeaza aceste alegeri, dar si alte aspecte ale vietii politice din viata noastra. Iata si alte analize importante:

 

ROMANIA PRESEDINTILOR! Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti

VIN ALEGERILE, pe cine votam? IATA care sunt cei mai harnici si cei mai lenesi senatori

DINOZAURII DIN PARLAMENTUL ROMANIEI. Aproape 90 de senatori si deputati sunt de peste 12 ani in Parlament. Vezi de cati dintre ei ai auzit

BILANT NEGRU PENTRU USL dupa sase luni de guvernare: 61 de masuri negative – 5 pozitive! Inflatia s-a triplat, economia a intrat in picaj, fondurile europene au inghetat

 

Alegeri

In total, candidatii se vor lupta pentru 446 de locuri de deputati si senatori (nu am luat in considerare colegiile din strainatate si cele 18 colegii ale minoritatilor nationale, altele decat UDMR). Si acum sa trecem la rezultate!

Aceste alegeri ar putea sa nu fie prea imbucuratoare pentru USL, formatiunea care era sigura ca va castiga cu o majoritate covarsitoare.

Astfel, rezultatele arata ca USL va castiga alegerile, dar cu o majoritate fragila. Mai precis, social-liberalii ar iesi invingatori in 229 de colegii, ceea ce ar insemna 51,4%. ARD se plaseaza pe locul doi, putand obtine 144 de colegii, care ar insemna 32,3% din totalul colegiilor.

Urmeaza PP-DD (care ar castiga 47 de colegii, adica 10,5%) si UDMR (25 de colegii, adica 5,6%). Mai mult, daca luam in calcul si mandatele minoritatilor, ARD, impreuna cu acestea, dar si cu PP-DD si UDMR, ar putea obtine majoritatea in Parlament!

Atribuirea mandatelor

Adica, USL ar putea pierde! Aproape incredibil! Aproape incredibil, dar cu putine sanse de reusita! De ce? Pentru ca acest calcul nu tine cont de atribuirea tuturor mandatelor de parlamentari (asa zisa redistribuire), caci daca luam si acest lucru in calcul, atunci USL se duce la peste 60%!

Altfel spus, USL ar obtine circa 50% din colegii, dar acest lucru echivaleaza cu a castiga peste 60% din locurile de deputati si senatori. Caci numarul colegiilor nu este egal cu cel al mandatelor de parlamentar.

 

 

Dar IATA cate mandate de senatori si deputati ar putea castiga USLARD, PP-DD si UDMR in fiecare judet. Iata care sunt CANDIDATII care vor castiga in cele mai multe colegii din tara:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-candidatilor-care-vor-castiga-alegerile-parlamentare-iata-cine-va-castiga-alegerile-in-fiecare-colegiu-vezi-cum-ar-putea-ard-sa-obtina-majoritatea-in-parlament.html

Related posts

Kuleba, avertisment teribil: „Rachetele vor cădea pe Bruxelles şi alte oraşe europene” dacă nu primim sistemele Patriot

econtext

VIN ALEGERILE, pe cine votam? IATA care sunt cei mai harnici si cei mai lenesi senatori

Asaftei Bogdan

Italia, plan de salvare. Ce se scoate la vânzare pentru a ține sub control datoria publică

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More