28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTA NATIONALA A SOMERILOR in cei trei ani de criza. Cum a evoluat numarul somerilor din 2008 si pana in 2011 in toate judetele Romaniei

Romania a bifat la finele anului trecut trei ani de criza. Ceea ce inseamna ca este momentul pentru a trage linie si a realiza un bilant.

Iar in aceast analiza vom face exact acest lucru, vom realiza un bilant al unui domeniu extrem de sensibil. Este vorba despre piata muncii si, mai exact, despre numarul somerilor.

Criza si someri

Econtext va arata cum a evoluat numarul somerilor in cei trei ani de criza: de la finele anului 2008 si pana la sfarsitul anului trecut. In toate judetele din Romania!

Foarte important: este vorba despre somerii inregistrati, cei din arhivele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). De altfel, informatiile provin de la ANOFM.

Dar inainte de a trece la datele problemei, sa mai amintim si alte analize realizate de Econtext asupra pietei muncii. Astfel, recent, am aratat care este numarul somerilor din mediul privat, care e somajul in randul tinerilor sau cati someri cu studii liceale sunt in fiecare judet, etc.

TOPUL judetelor in functie de numarul somerilor din mediul privat. Vezi cati someri din sistemul public/privat sunt in fiecare judet

Umiliti si obiditi: Patronii romani au fost doborati de criza. Cati someri, salariati, patroni, pensionari nu-si pot plati la timp facturile

Un nou dezechilibru tinde sa cuprinda Europa: somajul in randul tinerilor. Vezi cum evolueaza somajul in randul tinerilor in fiecare stat din UE

Harta nationala a somerilor cu studii liceale. Vezi cati someri cu studii medii sunt in fiecare judet din Romania

Harta somerilor

Econtext va prezinta evolutia numarului de someri intr-o dubla ipostaza. Mai precis, va prezentam o harta, unde am impartit evolutia somerilor in cinci categorii: patru tipuri de cresteri si o scadere. De asemenea, va prezentam si un top al judetelor, evident, in functie de cum e evoluat numarul de someri.

Din cele 42 de judete ale tarii (41 de judete + Bucuresti), numarul somerilor a crescut in 36 si a scazut in 6 in cei trei ani de criza. La nivel national a fost consemnat un avans de 57.572 de someri in acest interval.

 

Dar iata harta nationala a somerilor in cei trei ani de criza (finele anului 2008 – finele anului 2011):

 

 

 

Topul somerilor

In ceea ce priveste topul judetelor in functie de numarul somerilor in cei trei ani de criza, vom avea parte de cateva suprize. In primul rand, contrar asteptarilor, Bucuresti nu este pe primul loc. Cel mai mare avans al somerilor, in perioada 2008 – 2011, a fost consemnat in judetul Prahova.

Numarul somerilor a ajuns la 31 decembrie 2011 la 17.186 de persoane, cu 5.064 mai mult decat in decembrie 2008. O explicatie ar putea fi reducerea de personal care a avut loc in acesti ani la Petrom.

Dar sa trecem mai departe! Pe locul doi se situeaza Buzau: 14.978 de someri in decembrie 2011, in crestere cu 4.124 de persoane comparativ cu decembrie 2008, cand erau 10.854 de someri buzoieni.

La polul opus, exista sase judete in care numarul somerilor a scazut, cea mai puternica scadere avand loc in judetul Hunedoara: peste 2.500 de persoane.

 

Dar iata topul judetelor in functie de evolutia numarului de someri de la inceputul crizei si pana in prezent:

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-nationala-a-somerilor-in-cei-trei-ani-de-criza-cum-a-evoluat-numarul-somerilor-din-2008-si-pana-in-2011-in-toate-judetele-romaniei.html

Related posts

Controale masive în Italia. Cine sunt cei vizați de autorități

econtext

Ucraina încă luptă! Războiul ajunge în a doua iarnă de conflicte

econtext

Acuzații grave. Cele mai multe incendii din Grecia au fost provocate „de mâna omului”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix