6.8 C
București
29 februarie 2024
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

HARTA REALA A SOMERILOR: Cati someri beneficiaza in realitate de ajutor de somaj. Top national!

La finele lunii februarie, Romania avea aproape jumatate de milion de someri, dupa cum reiese din evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Mai precis, numarul persoanelor fara loc de munca se ridica la finele lui februarie la 473.866 persoane.

Numarul real al somerilor

Totusi, chiar daca pare un numar relativ scazut, trebuie facuta o distinctie importanta, care va arata, de fapt, care este numarul real al somerilor care sunt protejati de acest ajutor social.

Concret, mai putin de jumatate dintre somerii inscrisi la ANOFM primesc si ajutor de somaj. Mai precis, trei din cinci someri (59,6%) nu primesc indemnizatie de somaj.

Astfel, Econtext va arata care este numarul somerilor neindemnizati din toate judetele tarii. Pe scurt, cati someri nu mai primesc nici un ban ca ajutor social. In fiecare judet din Romania. Aceasta este adevarata harta a somajului, unde distingem intre cei care primesc ajutor de somaj si cei care nu mai beneficiaza de acest sprijin social.

Somaj, angajati, concedieri

Econtext a publicat multe analize despre piata muncii din Romania, despre somaj, angajati, concedieri, etc. Am aratat cum a evoluat numarul somerilor in fiecare judet in cei trei ani de criza (citeste AICI harta nationala a somerilor) sau cati bani platim pentru protectia somerilor (vezi AICI sumele care se duc pe sustinerea persoanelor fara ocupatie).

De asemenea, am scos in evidenta si cati someri sunt din mediul privat si cati din secorul bugetar, in fiecare judet din tara (iata cati astfel de someri sunt in fiecare judet).

Iata si alte analize despre piata muncii:

Pe hartie, numarul angajatilor va creste in toata tara in acest an. Harta angajatilor din Romania in 2012

Primul top in care suntem mai harnici decat nemtii: Topul statelor europene dupa numarul persoanelor care chiulesc de la munca. Vezi cati lenesi are Romania

Harta concedierilor din cele mai mari companii de stat din Romania. Evolutia numarului de angajati in ultimii cinci ani. TOP 20!

Sustinere financiara

Da, important e sa vedem cati dintre someri mai primesc ajutor financiar pentru faptul ca nu au serviciu. Practic, acesta este cel mai important fapt: sustinerea finaciara pe perioada cat nu avem de munca.

Aceasta este HARTA REALA A SOMERILOR, cea care tine cont de numarul somerilor care primesc indemnizatie de somaj si a celor neindemnizati.

Iar numarul celor care nu mai primesc ajutor de somaj este mult mai mare decat numarul celor care primesc acest ajutor.

Dupa cum spuneam, la finele lunii februarie din acest an, rata somerilor neindemnizati era de 59,6% (282.497 de someri nu primesc indemnizatie dintr-un total de 473.866 someri inregistrati la ANOFM).

Top

Cei mai multi someri care nu beneficiaza de sustinere financiara din partea statului se afla in judetul Teleorman. In acest judet, aproape 4 din 5 someri nu primesc indemnizatie de somaj (78,2% sau 11.870 de persoane dintr-un total de 15.187 someri).

Pe a doua pozitie se afla buzoienii, cu o rata a somerilor neindemnizati de 73,6% (11.670 din 15.848 someri). In total, in cinci judete, rata celor care nu primesc ajutor de somaj depaseste 70% (restul fiind Dolj, Covasna, Vrancea).

La polul opus, cei mai norocosi se afla in Timis. Doar 28,6% dintre somerii timiseni nu mai primesc ajutor de somaj.

 

Dar iata cati someri indemnizati si neindemnizati sunt in fiecare judet din tara:

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-reala-a-somerilor-cati-someri-beneficiaza-in-realitate-de-ajutor-de-somaj-top-national.html

Related posts

Concedieri la Poșta Română! Sute de angajați vor rămâne pe drumuri

econtext

Patru probleme de care te poti izbi daca pleci la munca in strainatate

Asaftei Bogdan

Senatul a votat legea pensiilor speciale. Ce se va întâmpla cu veniturile militarilor și magistraților

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More