16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTA VIITORILOR SEFI DE JUDETE! Iata cine castiga sefiile consiliilor judetene, potrivit sondajelor! Victorie zdrobitoare pentru USL: ar castiga 26 de judete. PDL ar fi sef doar in zece judete

Functia de presedinte al consiliului judetean poate fi mai importanta decat cea de primar.

Practic, presedintele Consiliului Judetean (CJ) are pe mana fondurile tuturor administratiilor din judetul sau, astfel incat acest lucru il face sa fie, in multe cazuri, cel mai puternic om din judet.

Tocmai din acest motiv, alegerile pentru sefia consiliilor judetene sunt cel putin la fel de importante ca cele pentru primarii.

Alegeri locale

Iar Romania se afla in pragul alegerilor locale, care vor avea loc pe 10 iunie. La aceste alegeri se va transa si lupta pentru sefia CJ-urilor!

Recent, Econtext a prezentat o harta a candidatilor care au cele mai multe sanse de a castiga fotoliile de primari in toate orasele resedinta de judet din Romania. Mai mult, am aratat care sunt finalistii (primii doi candidati care au cele mai mari sanse de a fi alesi), dar si potentialul castigator.

VEZI AICI HARTA PRIMARILOR CARE VOR CASTIGA ALEGERILE LOCALE

Dar iata si alte analize realizate de Econtext despre comsiliile judetene:

TOPUL presedintilor de consilii judetene in functie de salariile cu care sunt platiti

AVEREA SEFILOR DE JUDETE. Cat pamant detin presedintii de consilii judetene. TOP national!

Mergem mai departe acum si va prezentam o harta a candidatilor care au cele mai mari sanse de a castiga sefia consiililor judetene. Si partidele din care fac parte! In toata Romania.

Dincolo de aceasta harta, la fel, vom prezenta si situatia din fiecare judet, anume candidatii cu cele mai mari sanse (primii doi), dar si potentialul castigator.

Sondaje pentru fiecare judet

Ca si in analiza despre primari, am adunat laolalta toate sondajele facute in fiecare judet pentru a afla cine va castiga consiliile judetene. Dupa cum se stie, multe asociatii, institute de sondare a opiniei publice sau publicatii realizeaza astfel de sondaje in pragul alegerilor.

Iar Econtext a strans sondajele pentru fiecare judet. Au fost luate in calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale.

Harta partidelor care vor castiga

Dar sa vedem care sunt datele! La nivelul sefiilor de consilii judetene, USL este pe primul loc, cu un scor mult mai bun decat la primarii. Daca maine s-ar vota, USL ar castiga sefiile unui numar de 26 de judete (dintr-un total de 41).

Ceea ce inseamna ca ar obtine circa 64% dintre totalul voturilor. Pe locul doi se plaseaza PDL, care ar castiga sefia consiliului judetean in zece judete. Adica 24% din voturi.

 

Dar iata cum ar arata harta partidelor care vor castiga sefiile consiliilor judetene, daca am avea alegeri in aceste zile:

 

 

 

 

Posibilii castigatorii

Dincolo de harta partidelor care vor castiga sefiile judetelor, sa vedem si cine ar putea fi potentialii castigatori. Inainte, sa spunem ca intalnim o situatie aparte in Bucuresti, in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, unde sefia se obtine in urma negocierilor dintre consilierii alesi.

Din acest motiv, am trecut doar scorul preconizat pentru formatiunea care va castiga Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Din judetele ramase, cea mai confortabila victorie ar fi obtinuta de Adrian Duicu, candidatul USL pentru Mehedinti. El ar fi votat in acest moment de 63% din populatia judetului. El este urmat de Ion Prioteasa, candidatul USL pentru Dolj.

Potrivit sondajelor, Prioteasa ar obtine 60% din sufragii. Situatia mai stranse sunt in Neamt, Hunedoara, Vaslui, Giurgiu, etc.

 

https://web.archive.org/web/20120608142617/http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/harta-viitorilor-sefi-de-judete-iata-cine-castiga-sefiile-consiliilor-judetene-potrivit-sondajelor-victorie-zdrobitoare-pentru-usl-ar-castiga-26-de-judete-pdl-ar-fi-sef-doar-in-zece-judete.html

Related posts

Economia europeană se clatină. Zona euro intră în recesiune

econtext

Ungaria refuză să participe la ”misiunea nebunească” a NATO de a ajuta Ucraina, anunță ministrul maghiar de Externe

econtext

Volodimir Zelenski ceartă din nou NATO: „NU există destulă unitate!”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix