10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Nukhba, comandoul de elită al Hamas, care a făcut prăpăd la 7 octombrie, decimat de israelieni. Doi comandanți, eliminați

Armata israeliană (IDF) a anunțat, vineri, că a ucis, într-o serie de raiduri, mai multe brigăzi de top ale organizației teroriste Hamas

Printre militanții Hamas care au fost eliminați se numără inclusiv membri ai comandoului de elită Nukhba, care este responsabil de masacrul din 7 octombrie.

Operațiunile au fost efectuate în urma unor informații furnizate soldaților evrei de către agenția de securitate Shin Bet, scrie The Times of Israel.

Printre cei uciși de forțele israeliene se numără Ahmed Musa și Amr Alhandi, doi dintre comandanții Nukhba, care se ascundeau în Jabaliya.

Potrivit IDF, în octombrie, Musa a fost unul dintre comandanții Hamas care au condus asaltul asupra bazei Zikim, a kibuțului din apropiere și a unui alt post militar din zonă.

„În ultimele zile, Ahmed Musa a condus activitatea ofensivă împotriva forțelor israeliene în zona Jabaliya de vest”, a precizat IDF.

De asemenea, Muhammed Kahlout, șeful așa-numitei rețele de lunetiști a Hamas din nordul Fâșiei Gaza a fost ucis de trupele Israelului.

Într-un alt incident, trupele israeliene din cadrul Diviziei 252 au ucis 19 militanți Hamas care plănuiau să-i atace pe soldații evrei.

Related posts

Rusia, atacată din interior?! Informaţia care zguduie Moscova din temelii: Explozii menite să…

econtext

Soția lui Zelenski, Olena, victima propagandiștilor ruși. I se aduc acuzații grave

econtext

Putin, „trădat” de Erdogan. Turcia dă undă verde pentru ca Suedia să se alăture NATO

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More