23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Pericol în Marea Neagră. Navă rusă de război care trage cu 4 rachete Kalibr la 1500 km, gata de atac

Pericol în Marea Neagră. O navă rusă de război care trage o salvă 4 rachete Kalibr, gata de atac. Vestea bună este că, în acest moment, nu au fost detectate și periculoasele submarine ale Rusiei în Marea Neagră.

Flota rusă a Mării Negre a pierdut multe nave, dar încă rezistă. În urmă cu două luni se arăta că vapoarele rusești au fost retrase din Marea Neagră.

Pericol în Marea Neagră. Navă rusă de război care trage cu 4 rachete Kalibr la 1500 km, gata de atac

Veștile sunt mai puține, după ce s-a anunțat că o navă de război rusă se află în Marea Neagră.

„La data de 06.04.2024, ora 07:30, în Mari Neagre (…) 1 purtător de rachete de croazieră Kalibr cu un total de până la 4 rachete; în Marea Azov, navele inamice sunt absente; în Marea Mediterană (…) 1 purtător de rachete de croazieră Kalibr cu un total de până la 8 rachete”, se arată în comunicat potrivit Odessa Journal.

„Rusia are un purtător de rachete Kalibr în misiune de luptă în Marea Neagră, capabil să lanseze până la patru rachete într-o singură salvă”, spune autorul care se întreabă dacă nu vor apărea și submarinele.

Newsweek a scris că, în februarie, existau 2 submarine rusești în Marea Neagră. După cum s-a raportat în cadrul Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, în Mări Neagre, inamicul și-a dublat, atunci, prezența navelor și submarinelor purtătoare de rachete.

Ulterior, ele au fost retrase.

Ce sunt rachetele Kalibr?

Există mai multe afirmații cu privire la raza maximă de acțiune a versiunilor de atac terestru Kalibr utilizate de Rusia. Departamentul american al Apărării estimează raza de acțiune la 1.400 km, iar ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a estimat raza de acțiune la „aproape 1.500 km”.

În urma primului său tir operațional din octombrie 2015, declarațiile Ministerului rus al Apărării au sugerat o rază de acțiune de 2.000 km, în timp ce un raport al Office of Naval Intelligence din decembrie 2015 a adunat o serie de declarații rusești care proiectau raze de acțiune între 1.500-2.500 km.

Related posts

Rusia, atacată din interior?! Informaţia care zguduie Moscova din temelii: Explozii menite să…

econtext

Trezoreria americană spune că Turcia joacă un rol „proeminent” în finanțarea Hamas

econtext

Ayatollahul iranian Ali Khamenei, noi amenințări pentru Israel, de data aceasta printr-un mesaj în ebraică

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix