19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Președintele Emmanuel Macron: Gruparea teroristă care a atacat la Moscova a încercat să lovească și în Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că aceeași grupare teroristă despre care se crede că se află în spatele atacului din Rusia a încercat recent să comită atacuri și în Franța.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat, luni, reporterilor că Rusia a fost victima unui atac islamist.
„Acest grup a încercat, de asemenea, să comită mai multe acțiuni pe teritoriul nostru”, a declarat el reporterilor în timpul unei vizite în Guyana Franceză, potrivit Sky News.

Franța a ridicat avertismentul de alertă teroristă la cel mai înalt nivel după aceste atacuri ucigașe, care au fost revendicate de Statul Islamic.

Într-o declarație separată, Macron a condamnat „ferm” „atacul terorist” și a declarat că Franța este solidară cu victimele.

Comitetul de Instrucţie al Rusiei a cerut luni arest preventiv timp de două luni pentru încă trei persoane, pe lângă cele patru implicate direct în atentatul brutal comis vineri seară în sala de concerte Crocus City Hall din apropiere de Moscova şi soldat cu cel puţin 137 de morţi, a anunţat o instanţă din capitala rusă, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

„Am primit alte trei cazuri împotriva acuzaţilor Islomov Aminchon Isroilovici, Islomov Dilovar Isrolovici şi Islomov Isroil Ibragimovici”, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului. Este vorba despre un tată împreună cu cei doi fii ai săi, conform presei ruse.

Potrivit canalului Mediazona de pe Telegram, unul dintre aceştia a fost până în urmă cu câteva zile proprietarul autoturismului cu care atacatorii au fugit de la locul atentatului.

Cei patru terorişti înarmaţi au deschis focul asupra participanţilor veniţi vineri seară la un concert rock în sale de concerte Crocus City Hall, la 20 de kilometri de centrul Moscovei. Atacatorii au reuşit să fugă, dar au fost în cele din urmă arestaţi, împreună cu alţi şapte suspecţi. Gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul în mai mult mesaje.

Într-un mesaj către naţiune, sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin nu a făcut nicio referire la această grupare teroristă, precizând în schimb că cei patru suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să fugă spre graniţa cu Ucraina, ţară care a negat orice implicare în atac.

Cei patru suspecţi, toţi cetăţeni tadjici, au fost prezentaţi unei instanţe ruse şi au primit arest preventiv pentru două luni. În imaginile de la tribunal ei apar cu semne vizibile de violenţă. Acuzaţi de terorism, ei riscă detenţia pe viaţă.

Conform ultimelor date oficiale, atentatul de vineri seară s-a soldat cu 137 de morţi şi 182 de răniţi. Dintre răniţi, 97 sunt în continuare internaţi, cu răni cu grade diferite de severitate.

Related posts

BBC: Bilanţul militarilor ruşi în Ucraina a depăşit 50.000 de morţi, fără a lua în calcul decesele din Doneţk şi Luhansk

econtext

Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul şi aliaţii săi: „Nimeni nu va putea opri Axa Rezistenţei, în cazul în care crimele Israelului vor continua”

econtext

Când va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și sunt „coșmarul” lui Putin

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix