23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Președintele PPE: Susținem în totalitate extinderea Schengen, astfel încât România şi Bulgaria ar trebuie să adere imediat

Preşedintele Partidului Popular European Manfred Weber a precizat, pentru a fi clar pentru toată lumea, că PPE susţine în totalitate extinderea Spaţiului Schengen, prin aderarea României şi Bulgariei.

”Vreau îi rog pe socialiştii din Austria să se răzgândească, deoarece şi socialiştii din Austria se opun să admită cu drepturi depline România şi Bulgaria”, a adăugat el.

„Vreau să fie clar că PPE susţine în totalitate extinderea Spaţiului Schengen, astfel încât România şi Bulgaria ar trebuie să adere imediat. Cele două state îndeplinesc toate condiţiile. De asemenea, vrea să spun că felicit România că a intrat parţial, cu frontierele aeriene şi maritime şi vrem să vedem România şi Bulgaria intrând, pe cât de repede posibil, în Spaţiul Schengen”, a afirmat Manfred Weber, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Nicolae Ciucă, miercuri, înaintea Congresului PPE de la Bucureşti.

Liderul PPE a adăugat că îi roagă pe prietenii socialişti din Austria să se răzgândească asupra aderării României şi Bulgariei la Schengen, punctând că este o provocare importantă să îi convingă pe austrieci că cele două state îndeplinesc condiţiile şi merită să fie în Spaţiul Schengen.

„Partidul Popular European este foarte clar în această privinţă şi vreau îi rog pe socialiştii din Austria să se răzgândească, deoarece şi socialiştii din Austria se opun să admită cu drepturi depline România şi Bulgaria. Deci avem o provocare austriacă în faţa noastră şi anume să îi convingem toate partidele de acolo. Prin urmare, acum este cel mai important lucru, să încercăm să îi convingem pe prietenii noştri austriaci”, a conchis Weber.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene. În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au, miercuri, programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Related posts

Veste bună pentru bucureșteni! Vaporașul de pe lacul din Parcul IOR va funcționa până în luna octombrie

econtext

Mircea Geoană: Intrarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei în UE şi NATO este calea ca România să „evadeze” de la „periferia Europei”

econtext

Luxul de a avea o locuinţă. Românii, obligaţi să achite taxe mai mari la stat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix