19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Primăria Sectorului 5 anunță că au început înscrierile la grădinițele și creșele de stat

Primăria Sectorului 5 anunță începerea înscrierilor la grădinițele și creșele de stat. Aceasta reprezintă prima etapă de înscriere pentru copiii mici, iar o a doua etapă va fi organizată în funcție de locurile disponibile. Părinții cu domiciliul în Sectorul 5 al Capitalei au la dispoziție 5 zile pentru a-și înscrie copiii la grădinițele și creșele de stat din zona lor.

Conform informațiilor primite, dosarele pot fi depuse începând de astăzi, 15 iunie 2023, până la data de 20 iunie 2023. Cererile de înscriere pot fi trimise prin poștă sau prin e-mail, conform comunicatului emis de Primăria Sectorului 5. De asemenea, există posibilitatea de a depune cererile direct la sediul unității dorite.

Primăria transmite următorul mesaj către părinți:

Atenție! Chiar dacă vă înscrieți copilul la o singură unitate de învățământ, puteți înregistra până la 3 opțiuni de creșă sau grădiniță.

Pe data de 30 iunie 2023, părinții vor primi informații despre unitățile în care au fost repartizați copiii lor. În aceeași zi, va fi anunțat și numărul de locuri disponibile pentru a doua etapă de înscriere. Primăria Sectorului 5 a transmis părinților lista documentelor necesare pentru dosarele de înscriere la grădinițe și creșe. Iată care sunt acestea:

  1. Modelul de declarație pe propria răspundere.
  2. Cererea tip pentru înscriere la grădiniță.
  3. Copie a certificatului de naștere al copilului.
  4. Copie a actelor de identitate ale părinților și, în cazul specific, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției.
  5. Adeverință de angajat pentru fiecare părinte.
  6. Adeverință de la medicul de familie care atestă starea de sănătate clinică a copilului.
  7. Aviz epidemiologic/dovada de vaccinare pentru intrarea copilului în colectivitate. Avizul/dovada se eliberează de medicul de familie cu maximum 5 zile înainte de începerea frecventării unității.
  8. Cererile tipizate necesare pot fi găsite accesând acest link.

În alegerea grădiniței pentru cei mici, cetățenii din Sectorul 5 trebuie să țină cont de criterii precum proximitatea față de domiciliu, programul de funcționare al unității și activitățile educaționale oferite. Primăria a transmis un anunț important pentru părinți: începând cu toamna, grupa mijlocie de la grădiniță devine obligatorie!

În cazul în care părinții nu se pot înscrie în prima etapă stabilită, a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 3-6 iulie 2023, conform informațiilor transmise de Primăria Sectorului 5.

Related posts

Prognoza 11 ianuarie 2024. Vin ninsorile. Iată care sunt regiunile din țară vizate

econtext

Continuă curățenia pe Șoseaua Pantelimon. Astăzi, echipele de salubrizare intervin pe sensul de mers către Piața Obor

econtext

Prognoza meteo, 26 noiembrie. Vreme rece și precipitații abundente în toată țara

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix