17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Război Ucraina, ziua 486. România, amenințată de propaganda rusă cu armele nucleare tactice

România începe să fie privită ca pe un inamic de Kremlin, propaganda rusă amenințând cu arme nucleare tactice. Pe frontul din Ucraina, forțele armate ucrainene au anunțat că ofensiva rusă din estul țării a fost oprită, iar acum avansează către sud. În timp ce trupele Kievului fac progrese pe câmpul de luptă, Evgheni Prigojin acuză armata rusă că a lansat lovituri cu rachete asupra taberelor grupului de mercenari Wagner.

Vladimir Soloviov, un jurnalist rus considerat dintre principalii progandiști ai Kremlinului, a lansat acuzații directe asupra României. El vorbește despre bombardare țării noastre cu arme nucleare tactice. Amenințările au fost făcute în contextul în care presa occidentală a scris că țara noastră este luată în calcul pentru instruirea piloților ucraineni pe avioanele americane de vânătoare F-16.

„Înseamnă că România nu va mai fi. Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice”, a spus Soloviov, în emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziunea Rossia-1.

România nu este singurul stat care a fost amenințat cu armele nucleare tactice. În aceeași situație se află și Republica Moldova.

Ucraina continuă contraofensiva și anunță succese pe front
În timp ce propaganda rusă lansează amenințări la adresa țărilor care ajută statul invadat, războiul din Ucraina continuă. Forțele armate ucrainene au oprit o ofensivă rusă spre orașele Kupiansk și Lîman din estul țării. Anunțul a fost făcut de viceministrul Apărării, Hanna Maliar, care a precizat că operațiunile militare din sud se desfășoară conform planului și că trupele Kievului reușesc să înainteze.

Forţele Aeriene ale Ucrainei au anunţat că au doborât, în timpul nopții, toate cele 13 rachete de croazieră ruse ce au vizat un aerodrom militar din regiunea vestică Hmelniţki.

Prigojin susține că rușii au lansat rachete asupra taberelor mercenarilor Wagner
Evgheni Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, aduce noi acuzații la adresa Kremlinului. Acesta susține că Ministerul rus al Apărării a lansat un atac cu rachete asupra unei tabere ale organizației sale paramilitare. Pentru a demonstra că acuzațiile sunt reale, el a publicat imagini video care ar arăta, se pare, urmările atacului, potrivit publicației independente rusă Meduza.

„Un atac cu rachete a fost efectuat asupra taberelor Grupului Wagner. Există multe victime. Potrivit luptătorilor care au asistat la bomardament, acesta a venit din spate, ceea ce înseamnă că a fost lansată de trupe ale Ministerului Apărării al Federației Ruse”, a declarat Prigohin.

Liderul grupării Wagner a declarat că „foarte mulți luptători au fost uciși”. Din acest motiv, mercenarii urmează să ia o decizie cu privire la viitorul apropiat și modul în care vor răspunde la aceste „atrocități”.

Related posts

Mărturii din centrele de bătrâni deținute de un tânăr politician PSD în București unde autoritățile au găsit „saltele cu urme de fecale”. Închis pentru 6 luni, un azil a fost redeschis după patru zile

econtext

Marcel Ciolacu anunţă actualizarea redevenţelor cu rata inflaţiei şi 200.000 de concedieri. Măsuri dure pentru reducerea deficitului

econtext

Legături periculoase la Ambasada Republicii Bangladesh. O afacere de milioane de dolari

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More