23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soldații ruşii se predau armatei ucrainene. Motivul: atitudinea inumană a comandanţilor

În timp ce Ministerul rus al Apărării se laudă cu succese pe frontul din Ucraina, grupuri întregi de soldații se predau în masă trupelor trupelor ucrainene.

Soldaţii ruşi trimişi să lupte în războiul din Ucraina se predau în masă.

Soldaţii ruşi refuză să execute ordinele.

Potrivit lui Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Grupării de Trupe Tavria, tot mai mulți soldații ai Moscovei resping ordinele de a ataca pozițiile ucrainene.

Vorbind la televiziunea națională, Ștupun a spus: „Trebuie remarcat că grupuri întregi de soldați ruși sunt văzute predându-se. Unul dintre motivele pentru care inamicul face asta este atitudinea inumană din partea comandamentului lor”.

„Pentru că au refuzat să se desfășoare pentru atacuri fără rost sau pentru alte infracțiuni, unii ofițeri îi dezbrăcau în frigul iernii și îi țineau în gropi, îi băteau și îi amenințau cu executarea”, a anunţat Stupun.

Dovezile lui Stupun

Există o mulțime de dovezi care susțin afirmația lui Ștupun. Luna trecută a apărut un videoclip în care soldații ruși sunt bătuți și forțați să sape gropi. În care au fost puși să stea ore în șir.

Videoclipul, postat online de grupul rus anticorupție Gulagu.net, arată un număr de bărbați culcați la pământ în timp ce sunt bătuți de bastoane.

Mai târziu, în filmare, un alt soldat trage în mod repetat cu o armă la câțiva centimetri de capul unui soldat. Ratându-l la mustață.

soldații

Soldaţii ruşi, carne de tun, fără pregătire în ofensivă

Și luni, 25 decembrie, a apărut un videoclip cu un grup de soldați ruși insultați. Aceştia își exprimă indignarea că au aflat că nu vor fi soldați de apărare teritorială așa cum credeau ei. Dar vor fi trupe de asalt trimise pe front fără pregătire.

Înregistrat într-o locație necunoscută, un grup de bărbați poate fi văzut înjurându-și comandanții.

Camera se îndreaptă apoi către un soldat care se lansează într-o tiradă furioasă. „Uită-te la asta”, spune el.

„Suntem aici de pe 26, ofițerii naibii ne-au mințit pe față că suntem apărare teritorială. Și acum locotenent-colonelul a ieșit și a spus că este prima dată când aude asta. Şi se pare că suntem o unitate de infanterie.

Suntem trupe de asalt nenorocite, nu suntem apărare teritorială și ei ne spun abia acum!”, a declarat furios unul din soldaţii ruşi.

Related posts

Exclusiv! Cat din suprafata Romaniei este acoperita de constructii. Vezi cate hectare de teren sunt acoperite de cladiri in fiecare judet

Asaftei Bogdan

Reuters: Sfârşitul jocului pentru Israel? Niciun semn de plan postbelic pentru Gaza

econtext

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix