30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

SUA au trimis un avion anti-submarin deasupra României și o dronă prin Bulgaria. Ce au spionat?

SUA au trimis un avion anti-submarin deasupra României și o dronă prin Bulgaria. Ele au spionat mișcările Rusiei în Marea Neagră și au monitorizat peninsula Crimeea.

SUA, avioane și drone continuă să survoleze spațiul aerian al României, dar și al Bulgariei zilnic așa cum se vede din hărțile de mai jos.

SUA au trimis un avion anti-submarin deasupra României și o dronă prin Bulgaria. Ce au spionat?

În prima hartă se vede un avion Poseidon P-8 care este, deja un obișnuit pe cerul României. Aproape zilnic acesta vine din sudul Italiei, survolează România și culege informații de deasupra Mării Negre.

P-8 operează în rolurile de luptă antisubmarin (ASW), de luptă antisuprafață (ASUW) și pentru a culege informații, supraveghere și recunoaștere (ISR). Acesta este înarmat cu torpile, rachete anti-navă Harpoon și alte arme, poate opera împreună cu alte mijloace, inclusiv cu vehiculul aerian fără pilot (UAV-drone). Este operat de marina SUA.

„Avionul USNavy P-8A Poseidon surprins pe radarul de zbor, aeronava completând turele pe coasta românească din Marea Neagră. Plecarea avionului s-a făcut de la stația navală sigonella Italia. #AE6836, este explicația hărții.

SUA

Deasupra Bulgariei, o dronă a SUA

„SAF RQ-4B Global Hawk a fost prins pe radarul de zbor completând zborurile deasupra Mării Negre, plecând de la stația navală Sigonella din Italia”. Drona a survolat Bulgaria.

Presa a scris, în martie, că o dronă radar RQ-4B Global Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA, ce operează din Sicilia, a fost activă în special în largul coastei ruse, nu departe de orașele Soci și Novorossisk.

Unele estimări arată că drona cu indicativul FORTE 11 s-ar fi apropiat, atunci, până la 54 de mile marine de coasta Rusiei.

Aceasta era o rută neobișnuită pentru operațiunile de rutină ale RQ-4 peste Marea Neagră.

Aceeași dronă a venit, azi, de data aceasta, prin Bulgaria.

Aliații NATO trimit zilnic avioane de tip Poseidon sau drone deasupra Mării Negre pentru a monitoriza Flota Mării Negre.

Related posts

Petre Daea e acuzat că nu a fost de partea fermierilor români la vizita de la Bruxelles!

Moise Lidia

Am aflat prețul inelului de logodnă primit de Inna! E o avere!

Cazaban Emilia

România și Republica Moldova, luate în calcul de către Rusia de a fi atacate: Bombardarea lor este necesară

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix