6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
TURISM Uncategorized

TOPUL CELOR MAI NESIGURE TARI DIN UE. Vezi cat de nesigura e Romania in ochii strainilor, dar si care sunt tarile unde siguranta e la ea acasa

Exista o metoda extrem de eficienta de a verifica siguranta, stabilitatea unei tari, o metoda general valabila, indiferent de vreun context socio-economic sau de vreun criteriu geo-politic. Este vorba despre eterna metoda a banilor.

Mai precis, a imprumuturilor si a dobanzilor. Cu cat o tara se imprumuta la dobanzi mai mari, cu atat ea e mai riscanta, economia ei este mai vulnerabila, iar situatia politica mai subreda.

La fel, cu cat o economie e mai stabila, cu atat dobanzile la cat se imprumuta sunt mai mici. E clar, cine are incredere in tine si nu te considera riscant iti cere dobanzi mici, intrucat e linistit, e sigur ca isi va recupera banii.

Dobanzi

Econtext va arata care sunt dobanzile la care se imprumuta statele din Uniunea Europeana. Aceste dobanzi arata, in primul rand, stabilitatea si puterea acestor tari. Dobanzile sunt valabile pentru luna ianuarie a anului 2013.

Publicatia Econtext nu este la prima analiza in ceea ce priveste evolutia economico-politica a statelor din comunitatea europeana. Iata si alte analize de acest gen:

 

Unde ne depunem banii? Ce dobanzi ofera bancile din statele europene pentru depozitele la termen. TOP european!

PATRU ANI DE CRIZA: Benzina s-a scumpit cu 50%, numarul somerilor a urcat masiv, datoria externa a crescut cu 35%, pretul aurului s-a triplat. VEZI cum ni s-a inrautatit viata in patru ani

Romania, in pragul dezastrului economic? Iata unde ne-ar putea duce actiunile recente ale Guvernului: leu tot mai depreciat, dobanzi mai scumpe, salarii mai mici. Vezi TOP ZECE EFECTE NEGATIVE

 

Top

Dupa cum e de asteptat, cea mai nesigura tara din UE este in acest moment Grecia.

Obligatiunile guvernamentale ale Greciei au inregistrat o dobanda medie de 11,1% in luna ianuarie. A doua pozitie este ocupata de Cipru, statul cipriot fiind considerat riscant din cauza contaminarii elene, bancile din Cipru fiind dominate de capitalul grec.

Din nefericire, Romania se plaseaza printre fruntasi. Imprumuturile Romaniei s-au realizat la o dobanda medie de 5,9%, ceea ce ne plaseaza la locul 5 in UE in topul celor mai nesigure tari europene!

Sunt insa state care stau confortabil, unde siguranta e la ea acasa, care se imprumuta cu dobanzi la care nici nu indraznim sa visam!

 

Dar IATA aici care sunt cele mai nesigure state din UE: vezi care sunt tarile riscante si cele unde siguranta e la ea acasa:

 

http://www.econtext.ro:80/finante-banci/banci/topul-celor-mai-nesigure-tari-din-ue-vezi-cat-de-nesigura-e-romania-in-ochii-strainilor-dar-si-care-sunt-tarile-unde-siguranta-e-la-ea-acasa.html

Related posts

Analiza Econtext. In ce oras din Romania e cel mai bine sa traiesti? Harta salariilor din Romania

Asaftei Bogdan

Cresc prețurile hoteluri?! Printre cauzele principale, majorarea salariilor și scumpirea utilităților!

Popescu Dan Cristian

ROMANI, nu va scoateti banii din banci! NOUA ANTI-MITURI despre spaima cipriota si cum sa evitam panica sinucigasa

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More