33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Traim cel mai putin! Romanii au cea mai mica speranta de viata din toata Uniunea Europeana. Vezi cat traiesc barbatii si femeile din Romania si din UE

 

Sa fii roman e un lucru complicat! Cu certitudine, acest lucru se poate spune despre multe aspecte din viata noastra.

In mod clar, nu prea renteaza sa traiesti in Romania! Iar acest lucru este adevarat la propriu, nu doar din perspectiva chestiunilor social-financiare.

Nu este rentabil sa fii roman din mai multe perspective. Iar in aceasta analiza va vom arata o astfel de perspectiva, in care nu se merita sa fii roman.

Econtext va arata care este speranta de viata in Uniunea Europeana.

Altfel spus, cat traiesc, in medie, europenii. Si unde se plaseaza romanii si romancele in acest clasament. Pentru ca acest clasament va arata cat este speranta de viata atat la barbati, cat si la femei.

Conditii de viata

Econtext a prezentat si alte analize referitoare la viata romanilor.

Sa ne amintim doar de harta canalizarii, in care am evidentiat numarul romanilor care au toaleta sau dus in casa (vezi harta canalizarii pe judete), sau de topul saraciei, in care am aratat cati romani traiesc la limita saraciei (iata aici topul european al saraciei).

A trai in Europa

Dar sa revenim la viata europenilor. Viata medie a europenilor se intinde de la 73,45 de ani si pana la 82,2 ani. Cu alte cuvinte, europenii traiesc, in medie, intre 73,45 si 82,2 ani. In plus, vest-europenii traiesc mai mult decat esticii.

Pe tari, trebuie spus ca cel mai mult se traieste in Spania. Populatia Spaniei are o speranta de viata de 82,2 ani (82 de ani si 2 luni). Din pacate, pe ultimul loc se situeaza tara noastra. Romanii (atat barbati, cat si femei) traiesc aproape 73 de ani si cinci luni (73,45 ani, mai precis).

Da, romanii au cea mai mica speranta de viata din intreaga Uniune Europeana.

 

Dar iata cum arata harta vietii din Europa. Cat traiesc, in medie, europenii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbati vs. femei

Sa ne aplecam putin si asupra diferentelor dintre barbati si femei. Si sa incepem cu sexul frumos. In general, femeile traiesc mai mult decat barbatii. Iar acest lucru se vede si in Europa. Europencele traiesc, in medie, 81,9 ani (81 de ani si noua luni).

Pe de alta parte, barbatii din UE traiesc, in medie, 75,6 ani (75 de ani si sase luni). O diferenta de sase ani si trei luni!

In ceea ce le priveste pe femei, cel mai mult traiesc spanioloaicele si frantuzoaicele (85 de ani si trei luni). Acestea au cea mai mare speranta de viata. In schimb, pe ultimul loc se claseaza romancele.

Din pacate, viata romancelor se intinde, in medie, pe o perioada de 77 de ani si 3 luni. Cu opt ani mai putin decat ocupantele primei pozitii!

In privinta barbatilor, suedezii sunt pe prima pozitie. Ei traiesc, in medie, 79,6 ani. Pe locul doi se plaseaza italienii (79 de ani si patru luni). Barbatii din Romania o duc putin mai bine in aceasta ierarhie.

 

Dar iata cat traiesc, in medie, barbatii si femeile din Europa. Vezi care e speranta de viata a barbatilor din Romania:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/traim-cel-mai-putin-romanii-au-cea-mai-mica-speranta-de-viata-din-toata-uniunea-europeana-vezi-cat-traiesc-barbatii-si-femeile-din-romania-si-din-ue.html

Related posts

COSTURI URIASE! Factura mitingului USL de pe Arena Nationala: 10 milioane de lei! Vezi pe ce s-au dus banii

Asaftei Bogdan

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia

econtext

Restauratie sau eliminarea incompetentilor? Ponta a ciuruit doi directori pe zi de cand a fost numit premier. Vezi lista celor demisi

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix