33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Viitorul spital care se va construi în Sectorul 6, pe Bd. Timișoara, va avea finanțare rambursabilă

Primăria Sectorului 6 a anunțat că intenționează să construiască primul spital din sector, iar Consiliul Local a aprobat pe 6 iulie contractarea unui împrumut rambursabil de până la 73 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. În prezent, solicitarea urmează să fie analizată de o comisie.

Iată declarația lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, făcută în primăvară după o discuție cu reprezentanții băncii:

De ce vreau să lucrăm cu ei, dincolo de bani? Pentru că pun condiții esențiale, oferă expertiză (experți în construirea și managementul spitalelor) și pentru că ne vor monitoriza la sânge. Ei nu finanțează prostii, ci doar proiecte temeinic întocmite.

Primăria Sectorului 6 a decis să obțină acest împrumut pentru a evita concentrarea tuturor resurselor financiare într-un singur proiect. De asemenea, rambursarea împrumutului va avea loc în timp, iar obiectivul este să se obțină și fonduri europene nerambursabile.

Împrumutul îl vom rambursa în timp și tot în timp vom avea grijă să atragem bani europeni nerambursabili, cu ajutorul cărora să decontăm cheltuieli și să reducem povara financiară.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6 s-au prezentat demersurile efectuate până în prezent, astfel:

Până în primăvara lui 2023, am eliberat terenul de sarcini, am luat avizele, am făcut proceduri de atribuire de lucrări să îngropăm firele de înaltă tensiune și să deviem conducta de gaz. De asemenea, am făcut studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc.

Următorul pas va fi lansarea licitației pentru contractul de proiectare și construire, iar după semnarea acestuia, lucrările vor fi demarate. Se estimează că durata proiectului va fi de aproximativ 3 sau 4 ani.

Valoarea totală a lucrărilor se estimează la 146 de milioane de euro. Spitalul va fi construit pe Bulevardul Timișoara, nr. 101 E, pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați. Acesta va dispune de 257 de paturi și va servi în principal Sectorul 6.

Spitalul va cuprinde următoarele secții:

  • Cardiologie
  • Neurologie
  • Ortopedie
  • Oncologie
  • Obstetrică
  • Ginecologie
  • Unitate de Terapie Intensivă
  • Unitate Critică Cardiacă
  • Neonatologie
  • Chirurgie

Related posts

Emily Burghelea a născut și vorbește despre sarcină! „nici nu speram să vină pe lume așa repede”

econtext

Directorul SRI, Eduard Hellvig, anunță încheierea mandatului: „SRI a devenit o instituție modernă, suplă și debirocratizată”

econtext

Veste bună. România primește 2,7 miliarde de euro. S-a aprobat cererea de plată numărul II din PNRR

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix