19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Vremea în luna aprilie. Zonele cu temperaturi neobișnuite. Un nou fenomen care afectează România

Administrația Națională  de Meteorologie ne anunță că în luna aprilie vremea va fi predominant frumoasă. Vom avea temperaturi mai mari decât media specifică pentru această perioadă din an. În privința precipitațiilor, ANM estimează că în primele două săptămâni din aprilie nu vom avea ploi însemnate cantitativ.

Vremea în luna aprilie

În prima săptămână din aprilie, la scară națională, vremea va fi caracterizată prin valori mai mari decât normalul perioadei, mai cu seamă în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar pentru mare parte a teritoriului.

În intervalul 8-15 aprilie, vremea va fi sărăcăcioasă în ploi. Temperaturi se vor menține în același registru cu medii peste normalul specific al perioadei. În privința cantităților de precipitații, meteorologii estimează că vom avea un deficit ceva mai accentuat în zona de sud-vest a țării, în timp ce pentru restul regiunilor s-au anunțat ploi neînsemnate cantitativ

vremea

Intervalul 15-22 aprilie

Pentru a treia săptămână din aprilie, vremea nu surprinde prin modificări majore. Regimul termic va fi caracterizat prin valori peste media specifică intervalului respectiv. O situație întâlnită la nivelul întregii țări, cu maxime termice în regiunile extracarpatice. Precipitațiile vor fi ușor excedentare în parte de nord a țării, iar în restul teritoriului meteorologii au anunțat ploi în limitele normale.

Luna se încheie cu temperaturi peste media specifică, în cea mai mare parte din România. Dar mai ales în sud și sud-est. Regimul pluviometric se apropie de normalul specific pentru acest interval. Maxima termică în luna aprilie va fi de 31 de grade Celsius.

vremea

„Deci, o primăvară foarte caldă care urmează unei ierni iarăși nefirești, dar nu e vorba numai de România”, a spus meteorologul Roxana Bojariu la Antena 3 CNN.

Vremea în luna aprilie și un nou episod de praf saharian

În privința episoadelor cu prah saharian, Bojariu atenționează că ne vom confrunta cu astfel de episodade cel puțin până în luna iunie. Este periodă propice pentru formarea sistemelor de joasă presiune din Marea Mediterană.

„Vom mai avea astfel de episoade, pentru că acum, până în iunie, este sezonul cel mai propice formării sistemelor de joasă presiune în Mediterana, care antrenează inclusiv acest praf de deasupra zonelor deșertice din nordul Africii, dar nu numai. Sunt și alte zone deșertice care pot să ducă la acest transport.

Destule reprize de praf saharian am putea avea până în iunie. Mi-e greu să fac o predicție, dar am avut deja trei episoade până acum, unele mai ușoare, altele mai intense, cum a fost și acest ultim episod care a dus praf saharian până în Estonia. Deci n-a fost numai zona țării noastre. Vă dați seama ce transport intens”, a adăugat Roxana Bojariu.

vremea

Aspectele benefice ale prafului saharian

Meteorologul a explicat că praful saharian are și aspecte benefice. Pulberea conține micro-minerale, fosfor și fier care eliberează oxigen în Marea Mediterană și pe soluri, totodată pământurile devin mai bogate cu aceste minerale și implicit mai fertile.

Related posts

Prognoza meteo, 31 martie. Sfârșit de martie cu temperaturi de vară

econtext

Putin creează premisele pentru a ataca Moldova. Ce mesaj dur a transmis Lavrov către Maia Sandu?

econtext

Cum a arătat Bucureștiul după furtuna extremă cu rafale și grindină / Zboruri deviate în Bulgaria / Cod roșu în mai multe județe

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix