19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

ALERTA NATIONALA: Suntem o tara a crimei! Romania este pe locul patru in Europa dupa numarul persoanelor care sunt ucise. Vezi cati romani sunt omorati anual

Nu este suficient ca romanii o duc greu, ca speranta de viata din tara noastra este printre cele mai reduse din comunitatea europeana. Nu este suficient ca multi nu au siguranta zilei de maine.

Nu avem nici siguranta strazii, linistea pe care ne-o dorim zi de zi.

Radiografie trista

Econtext va prezinta o radiografie trista. Va aratam cati romani isi pierd viata pe cale violenta, cati romani sunt omorati. Care este rata romanilor ucisi!

In plus, pentru a avea o privire de ansamblu mai larga, vom compara aceste date cu cele din toate tarile din Uniunea Europeana. Pe scurt, vom vedea cate omoruri au loc in fiecare stat european.

Si concluzia este trista: romanii se situeaza pe primele locuri in UE la numarul persoanelor care nu mor de moarte naturala, ci din cauza ca sunt ucise.

Iar pentru a compara corect, vom evidentia rata crimelor la 100.000 de locuitori.

Viata si sanatate

Mai mult, in afara de faptul ca suntem pe primele locuri la omoruri, nici viata noastra nu este prea roz.

Ne bucuram prea putin de o viata tihnita si sanatoasa, dupa cum am aratat intr-o radiografie mai veche (citeste AICI cati ani fara boli majore traiesc barbatii si femeile din Romania, dar si din restul tarilor europene).

De altfel, romanii sunt pe primele locuri in blocul comunitar la diverse boli cronice (vezi AICI cati romani sunt rapusi anual de TBC sau cati isi dau viata in urma bolilor de ficat).

Crime

Dar sa ne intoarcem la omoruri. Cea mai violenta tara din UE, dupa numarul persoanelor ucise, este Letonia. Anul trecut, in aceasta tara, rata persoanelor ucise a fost de 5,7 la suta de mii de locuitori.

Pe a doua pozitie se situeaza Estonia, cu o rata a persoanelor ucise de 5,4 la suta de mii de locuitori. De altfel, tarile baltice ocupa primele trei locuri.

Dupa care, din nefericire, vine Romania. Da, Romania este pe locul patru in UE dupa rata persoanelor care sunt ucise.

Ce este uimitor e ca rata crimelor din Romania este de trei ori ma ridicata decat in Bulgaria, o tara renumita pentru rapiri si crime, in special in lumea interlopa.

Mai mult, Italia, cu faimoasa ei Mafie, este pe locul 19 la numarul persoanelor care sunt ucise.

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/alerta-nationala-suntem-o-tara-a-crimei-romania-este-pe-locul-patru-in-europa-dupa-numarul-persoanelor-care-sunt-ucise-vezi-cati-romani-sunt-omorati-anual.html

Related posts

Amenințare a Rusiei cu drona din Brăila? Elicopter al armatei și SRI antitero perie zona

econtext

O firmă dubioasă din Moscova a cumpărat 24% din Strabag, care ridică baza NATO de la Kogălniceanu

econtext

Celulă de criză în România! Decizia luată de Guvern chiar în această seară

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix