10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Armata germană i-a transmis un „Nu” rapid lui Marcel Ciolacu

Guvernul german a respins miercuri cererea guvernului român de a staţiona trupe pe teritoriul României, după ce premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre acest lucru cu o zi în urmă, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al ministerului german al apărării a declarat că Germania consideră că „nu este obligată” să trimită o brigadă a Bundeswehr-ului în România, întrucât menţine o cooperare militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franţa cooperează cu România.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a promis săptămâna trecută Lituaniei că 4.000 de soldaţi germani vor fi staţionaţi în această ţară.

Premierul român Marcel Ciolacu a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă comune la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz, că ar dori să vadă trupe germane în România pentru a ajuta la securizarea flancului estic al NATO, amintește agenția germană de presă DPA.

Marcel Ciolacu a cerut o decizie rapidă privind staționarea de trupe germane pe teritoriul României
Marcel Ciolacu a fost întrebat la conferinţa de presă la ce se aşteaptă în privinţa consolidării flancului estic al NATO în contextul Summitului de la Vilnius şi după ce Germania a promis că 4.000 de soldaţi vor fi plasaţi în Lituania’

„Cred că decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldaţi… Eu sper ca pe teritoriul României, cât de curând, să avem militari germani permanenţi. Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Mai mult, cu toţii ne-am fi aşteptat, poate, să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toţii ştim că nu se putea acest lucru”, a răspuns Marcel Ciolacu.

„Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operaţii, în acest moment, arată cu totul altfel”, a adăugat el.

„Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca, împreună cu domnul cancelar, să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”, a conchis premierul român.

Related posts

În weekend, cetățenii din București sunt așteptați la Festivalul Bucharest Fringe, în Parcul Obor din Sectorul 2

econtext

Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român

econtext

Șanse ZERO pentru România la Schengen. Candidatul anti-UE și anti-migrație, victorie în Olanda

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More