21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

Bucăți dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, descoperite în România. Forțele MApN, în alertă

Fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă au fost descoperite sâmbătă de militari ai Forţelor Navale Române, anunţă Ministerul Apărării.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, în cursul zilei de sâmbătă militari din Forţele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activităţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea Garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

„În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică”, precizează MApN, potrivit Agerpres.

Forţele MApN rămân în continuare în alertă

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

„Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război. Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, subliniază Ministerul Apărării.

Related posts

Vrei să adoptați un cățel? În acest weekend va avea loc un târg de adopții pentru căței în București

econtext

Promenada Mall, una dintre atracțiile principale pentru bucureșteni din vara 2023

econtext

Comisia Europeană încurajează iresponsabilitatea fiscală. Limitele deficitului bugetar, modificate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More