27.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China a început „exerciții reale” cu muniție de război la graniță. Ce țară este vizată?

China a început „exerciții reale” cu muniție de război la graniță. Ce țară este vizată? Armata chineză a început miercuri un exercițiu de apărare cu foc real în Asia de Sud-Est, pe fondul creșterii tensiunilor în zonă.

China a început „exerciții reale” cu muniție de război la graniță. Ce țară este vizată?

China a început exercițiul cu foc real care se desfășoară în apropiere de granița cu Myanmar, pe fondul escaladării conflictului dintre Guvernul juntei și luptătorii rebeli.

China a început „exerciții reale” cu muniție de război la graniță. Ce țară este vizată?

Ministerul chinez al Apărării a declarat că, în situația de urgență creată, Comandamentul Teatrului de Sud al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez (PLA) și-a organizat armata și trupele forțelor aeriene pentru a desfășura un exercițiu de apărare aeriană cu foc viu pe partea chineză a graniței China-Myanmar începând cu 17 aprilie.

„Exercițiul are ca scop testarea capacităților de recunoaștere și avertizare timpurie a trupelor, blocarea și control tridimensional, testare a capacităților de lovitură de apărare aeriană”, se arată în comunicat, potrivit Anadolu.

Ministerul nu a dat mai multe detalii despre perioada în care se va desfășura exercițiul.

„Trupele Comandamentului Teatrului de Sud al PLA sunt întotdeauna gata să facă față tuturor tipurilor de situații de urgență și să protejeze suveranitatea națională, stabilitatea frontierei și siguranța vieții și proprietăților oamenilor”, se arată în comunicat.

La începutul acestui an, cel puțin cinci cetățeni chinezi au fost răniți când obuze de artilerie au aterizat pe teritoriul chinez, în Nansan, un oraș subtropical de lângă Myanmar.

Beijingul a depus un protest și în Myanmar.

Din februarie 2021, grupurile armate de opoziție din Myanmar au atacat forțele juntei aflată la putere, în ciocniri etnice centrate în principal în nordul Myanmarului, inclusiv în Shan și Rakhine.

Rebelii au capturat multe orașe și avanposturi.

La mijlocul lunii ianuarie, China a negociat un acord de încetare a focului între părțile în conflict și junta militară aflată la guvernare, dar acesta nu a fost respectat, forțând China să intervină pentru ca războiul să nu se extindă pe teritoriul său.

Related posts

Mai aproape de un război total: NATO ar putea doborî rachetele Rusiei

econtext

EXCLUSIV! Candidatii USL la functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali. Vezi cate case si cat pamant au toti candidatii la postul de primar

Asaftei Bogdan

Ministerul britanic al Apărării dezvăluie ce rachete folosește Ucraina pentru a lovi în interiorul Rusiei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix