19.8 C
București
13 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL BANII NOȘTRI PIAȚA MUNCII Recomandate

Demiteri masive în Poșta Română! Sute de angajați își pierd locul de muncă: „Fiecare muncă este făcută de patru ori”

Poșta Română intenționează reducerea organigramei cu 481 de posturi în administrația centrală, circa 50% din total, potrivit unei scrisori semnate de directorul-adjunct Carmen Mirela Alecu, informează Libertatea. Valentin Ștefan, directorul general al companiei, spune că societatea este în proces de eficientizare și că activitatea Poștei nu va fi perturbată de restructurări.

Directorul adjunct acuză că se fac presiuni asupra angajaților să plece voluntar în schimbul a 4-5 salarii compensatorii și că noua organigramă nu are un fundament real și corect, fiind realizată într-o totală lipsă de transparență. „Vor avea loc concedieri care vor genera acționări în instanță pe numele companiei. Având în vedere încălcarea legislației muncii, procesele vor fi pierdute de companie, în consecință vor fi generate costuri de despăgubire a celor concediați”, se arată în scrisoare destinată premierului Nicolae Ciucă, ministrului comunicațiilor Sebastian Burduja, conducerii companiei și sindicatelor.

Digitalizare fără softuri

Aceasta spune că societatea nu va putea funcționa cu 50% personal administrativ, deoarece compania nu deține softuri de specialitate.
Ce spune șeful companiei, Valentin Ștefan – directorul general al companiei – a confirmat că societatea se află în restructurare.
„Suntem în proces de tentativă de restructurare de un an și jumătate. Până acum o lună nu am putut să o facem din cauza sindicatului. Anul trecut, estimarea era de reducere a organigramei cu 419 posturi, iar economia ar fi de 3,5 milioane de lei pe lună”, afirmă Valentin Ștefan. „Deja s-a redus într-un an de zile organigrama administrației centrale cu aproximativ 100 de posturi prin pensionări și plecări voluntare. În acest moment, sunt 1.081 de persoane în administrația centrală, dar aici intră 300-350 în domeniul operațional, de care nu ne atingem. Astfel, se va reduce personalul administrativ central cu circa 50-60%”, a completat acesta.

„Fiecare muncă este făcută de patru ori”

„Mai mult, structura companiei este anacronică, având sediu central, sediu județean, birouri și oficii. Practic, fiecare muncă este făcută de patru ori”, punctează el. Oficialul dă însă asigurări că „nu există niciun pericol ca Poșta să nu mai funcționeze în urma reorganizării”. Conform Ministerului Finanțelor, Poșta Română a avut anul trecut un profit net de 42,5 milioane de lei la o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de lei.

Related posts

Rusia bombardează din nou lângă granița României. A fost emis mesaj RO-Alert în Tulcea și Galați

econtext

Vremea, 10 februarie: Se anunță maxime de 19 grade Celsius și intensificări ale vântului

econtext

Elena Mateescu anunţă că februarie iese din tipare cu temperaturi record. Ploi abundente la final de lună

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More