21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
TURISM

Dumitru:: Turismul romanesc producea 300 milioane de euro pe an inainte de criza. Acum suntem pe minus

Turismul romanesc are o pondere prea mica in produsul intern brut (PIB), mai mica decat acum zece ani, a afirmat astazi Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeiesn Bank. La inceputul anilor 2000, turismul romanesc avea un aport de 200 – 300 milioane de euro la PIB. Din nefericire, acum turismul aduce mult mai putini bani, deoarece romanii prefera sa mearga mai mult in strainatate.

“Inainte de criza, balanta serviciilor era excedentara, dar acum este deficitara, in special in zona de turism. Daca turismul aducea 200 – 300 milioane pe net inainte, acum turismul inregistreaza deficit si asta spune multe lucruri”, a declarat Ionut Dumitru.

Salarii mici in turism

Acest fapt a fost subliniat si de Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). El a aratat ca turismul este cel mai prost platit sector economic, dupa agricultura. In schimb, in tari precum Franta, Spania, Germania, cele mai mari salarii, dupa bancheri, sunt incasate de cei care lucreaza in industria turismului.

https://econtext.ro/economie/turism/dumitru-turismul-romanesc-producea-300-milioane-de-euro-pe-an-inainte-de-criza-acum-suntem-pe-minus.html

Related posts

Cel mai atractiv sat din lume a fost ales! Se află în România!

Nemeșan Iulian

ROMANI, nu va scoateti banii din banci! NOUA ANTI-MITURI despre spaima cipriota si cum sa evitam panica sinucigasa

Asaftei Bogdan

Costinești este cea mai râvnită stațiune de Paște și 1 Mai! Unele prețuri sunt mai mari ca-n Mamaia!

Vlad-Tătaru Andreea

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More