21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
TURISM

Ce servicii solicită românii când rezervă o cameră de hotel pentru vacanţă

Atunci când plănuiesc o vacanţă, mai bine de jumătate dintre români optează pentru cazarea la hotel. Conform unui studiu internaţional despre călătorii, turiştii români aleg mai degrabă hotelul ca opţiune de cazare decât o cameră, un apartament sau o casă închiriată pentru câteva zile de concediu.

Dincolo de o destinaţie care să le încânte toate simţurile, mai mulţi români sunt atenţi la opţiunile de cazare pe care le au la dispoziţie, prioritizând ofertele de la hoteluri pentru vacanţa lor.

Conform studiului internaţional despre călătorii realizat de momondo, mai mult de jumătate (53%) dintre respondenţi au declarat că preferă să stea la hotel pe durata concediului, în special cei cu vârsta de peste 23 de ani.

O altă variantă atractivă pentru călătorii români este închirierea unei camere, a unui apartament sau a unei case pentru vacanţă. 29% dintre aceştia au în vederea această opţiune de cazare în călătoriile pe care le fac în acest an, mai ales tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani. Doar 8% dintre români preferă să stea la un prieten sau la un membru al familiei pe durata concediului. Aceeaşi tendinţă este întâlnită în rândul călătorilor din celelalte ţări la nivel global şi, în medie, 55% aleg să stea la hotel.

Micul dejun şi Wi Fi-ul gratuit sunt esenţiale

Atunci când aleg hotelul ca opţiune de cazare pentru vacanţă, românii se orientează în principal în baza a trei criterii, pe care le consideră esenţiale. Cele mai importante sunt includerea micului dejun (66%) în preţ, Wi Fi-ul gratuit (60%) şi, bineînţeles, locaţie aproape de plajă (57%), căutate în proporţii asemănătoare şi de către călătorii la nivel global.

Pentru tinerii călători între 18 şi 22 de ani, accesul la Wi Fi este primul criteriu (70%) atunci când rezervă o cameră la hotel, în timp ce pentru cei cu vârsta cuprinsă între 56 şi 65 de ani conectarea la internet gratuit este a treia opţiune pe care o au în vedere.

Există, de asemenea, pe lista serviciilor importante pentru mai mulţi români câteva opţiuni unde diferenţa de procentaj dintre răspunsurile date de femei, respectiv bărbaţi este mai mare: femeile sunt mai atente dacă există uscător de păr în baie, în timp ce bărbaţii se uită mai degrabă dacă există un mini-bar în cameră şi condiţii pentru activităţi sportive.

Related posts

Cresc prețurile hoteluri?! Printre cauzele principale, majorarea salariilor și scumpirea utilităților!

Popescu Dan Cristian

Turistii straini au cheltuit 7 miliarde de lei in Romania in 2019

Axinte Dan

WOW! Un oraș din România dat în topul locurilor ce trebuie neapărat vizitate în 2023!

Nemeșan Iulian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More