10.2 C
București
23 februarie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Fata urata a invatamantului romanesc! Topul celor mai GROSOLANE practici care sunt incetatenite in comportamentul personalului didactic

Incepe un nou an scolar, dar invatamantul romanesc merge inainte cu aceleasi vechi probleme, cu aceleasi metehne cu care am fost obisnuiti.

Si care se pare ca ne-au intrat in sange. De altfel, nu este de mirare ca nu avem facultati in topurile mondiale si nici nu se intrevede vreo speranta ca vom avea curand.

Practici abuzive

Econtext va prezinta un top al metehnelor care circula prin invatamantul romanesc, un top al obiceiurilor grosolane, abuzive, chiar ilegale in anumite situatii.

Mai precis, spre a avea o idee mai clara, ne referim la diverse practici grosolane, la atitudini sau obiceiuri abuzive, adanc incetatenite in comportamentul personalului didactic.

Cum ar fi tentativa unor educatori, invatatori, etc. de a scoate profit de pe urma elevilor, prin preturi piperate pe diverse activitati extracuriculara (cum ar fi excursii, fotografii de grup, etc.). Sau la atitudinea grosolana a secretarelor.

Important: nu ne referim la practici incorecte ce tin de educatia in sine (cum ar fi copiatul, de exemplu), ci mai mult la practici referitoare la comportamentul personalului didactic. Si am listat opt astfel de practici comportamentale.

Educatia romaneasca

Publicatia Econtext nu este la prima analiza pe tema educatiei din Romania. Iata si alte analize de acest gen:

 

TOPUL UNIVERSITATILOR din Romania dupa salariile rectorilor. Vezi ce salarii de mii de euro au baronii invatamantului romanesc

Paradox national: Romania e o tara agricola, dar peste 200 de licee agricole au fost inchise. Vezi cum a fost distrusa agricultura romaneasca

Dezastru in educatie! Circa 25.000 de cadre didactice au parasit sistemul de invatamant in ultimii ani. Vezi situatia din fiecare judet

 

Atitudini

Si vom include opt astfel de atitudini comportamentale. Bineinteles, ele nu caracterizeaza toti angajatii din sistemul de invatamant, dar o parte insemnata a acestora.

Din nefericire, acest stil grosolan se manifesta si la cel mai inalt nivel scolar, in cadrul facultatilor. Si, evident, lista ramane deschisa.

Poate cea mai cunoscuta este atitudinea secretarelor, acesti adevarati ‚stapani’ ai institutiilor de invatamant.

De asemenea, nu putine plangeri au vizat faptul ca unii profesori nu trec la timp notele elevilor/studentilor in cataloage, ceea ce ii pune pe acesti in diferite situatii indezirabile.

 

Dar iata care sunt aceste OPT practici comportamentale care arata fata neagra a invatamantului romanesc:

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/eveniment–2/social/fata-urata-a-invatamantului-romanesc-topul-celor-mai-grosolane-practici-care-sunt-incetatenite-in-comportamentul-personalului-didactic.html

Related posts

Cine este Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin” acuzat de generalii ruși că a pornit o revoltă armată contra Moscovei

econtext

Război în Ucraina, ziua 716. Oleksandr Sîrski -„Leopardul zăpezii”, născut și antrenat în Rusia

econtext

Furnalele ingroapa Romania! Tara noastra, printre cele mai poluate din Uniunea Europeana. Vezi ce aer respiri

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More