33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
Uncategorized

Cine este Consiliul National al Audiovizualului (CNA)? Iata cu ce salarii sunt platiti membrii CNA-ului

In aceste zile de avanpremiera a campaniei electorale, o institutie publica a devenit un subiect de prima pagina in toate publicatiile.

Incercand sa faca ordine in tumultul presei din Romania, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a devenit tinta criticilor din multe directii.

Sanctiuni

Chiar ieri, CNA-ul a aplicat cea mai severa sanctiune pe care o poate lua, conform Legii Audiovizualului. CNA a redus licenta postului condus de Dan Diaconescu la jumatate. Astfel, OTV va mai putea emite timp de sase luni.

Mai exact, pana la finalul lunii septembrie. Aceasta decizie vine dupa alte sanctiuni, aplicate si altor canale media, dar de o amploare mai redusa.

Dar nu actiunile CNA-ului sunt vizate de acest articol, ci, mai degraba, componenta sa. Mai mult decat atat! Va prezentam salariile cu care sunt platiti membrii Consiliului National al Audiovizualului.

In total, CNA are noua membri (avea zece, dar Dan Grigore a demisionat la inceputul acestei luni.) Acestia sunt: Rasvan Popescu, Ioan Onisei, Constantin Dutu, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Mihai Malaimare, Christian Mititelu, Gelu Trandafir si Cristina Trepcea.

Salarii

Econtext nu este la prima analiza salariala asupra unei categorii de angajati din Romania. De-a lungul ultimelor luni, am aratat cu cat sunt platiti primarii, prefectii, dar si managerii spitalelor sau comisarii sefi ai Garzii Financiare. Iata aici cateva astfel de analize:

Banii jandarmilor, la control! Topul salariilor incasate de sefii jandarmilor din toate judetele Romaniei

Cat castiga prefectii Romaniei. Top national!

Atentie, Garda Financiara! Topul salariilor cu care sunt platiti comisarii sefi de la Garda Financiara din toate judetele tarii

Topul primarilor din Romania in functie de salariile cu care sunt platiti. Vezi cat castiga primarul din orasul tau!

Topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP
national!

CNA

Revenind, datele privind salariile membrilor CNA sunt extrase din declaratiile lor de avere, care au fost publicate la mijlocul anului trecut, fiind valabile pentru anul 2010.

In medie, salariul celor zece membri (il mentinem in top si pe Dan Grigore, deoarece el activa in CNA in 2010) este de 4.344 lei pe luna. La cursul actual de schimb, ar insemna circa 1.000 de euro.

Ceea ce insemna ca ei au un salariu mai mic decat al prefectilor, primarilor, comisarilor sefi de la Garda Financiar sau al judecatorilor.

Din cei zece membri, cei mai multi bani ii castiga Mihai Malaimare, care a incasat un venit echivalent cu un salariu de 5.868 de lei pe luna (1.364 de euro).

Unul dintre membri, Valentin Jucan, cel care a propus sanctiunea impotriva OTV-ului, nu si-a mentionat salariul pe care-l obtine de la CNA.

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/cine-este-consiliul-national-al-audiovizualului-cna-iata-cu-ce-salarii-sunt-platiti-membrii-cna-ului.html

Related posts

AGRICULTURA MOARE rapid si sigur: Peste 25.000 de fermieri au fost nimiciti de criza. VEZI care sunt judetele cu cele mai mari epurari

Asaftei Bogdan

EXCLUSIV După Enel, un alt gigant din energie își vinde operațiunile din România. VEZI cine îşi face exitul

Asaftei Bogdan

Unde sunt Nea Marin Miliardarul, Monstrul sau Misiunea Spatiala Delta? Romania incepe sa dispara de pe harta cinematografiei. Vezi cate filme mai producem

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix