6.8 C
București
29 februarie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

LISTA DEMNITARILOR INFRACTORI! TOPUL celor 55 de politicieni care iau bani ilegal din mai multe functii

Respectarea legii nu este punctul forte al politicianului roman, chiar daca legislatia ar trebui sa fie punctul de pornire al oricarui individ care incepe o cariera in viata politica.

In plus, unii nu se conformeaza fata de lege nici dupa li se aduc la cunostinta incalcarile pe care le-au savarsit.

Mai mult, multi din acesti potentiali infractori au si o reactie extrem de agresiva fata de institutia/institutiile care sesizeaza fraudele in cauza.

Iar unii din acestia se afla chiar in primul rand al societatii romanesti, fiind senatori ori deputati sau chiar ministri!

Exploatarea ilegala a functiei publice

Econtext va prezinta topul incompatibililor, al politicienilor care au exploatat propria functie in interes personal, abuzand in serviciu sau fiind in conflict de interese.

Cei mai multi sunt consilieri locali sau judeteni, dar si deputati sau chiar actuali ministri.

Si ce ar fi facut acestia? Cei mai multi sunt acuzati ca ar fi detinut si alte functii, in afara de cea de demnitar, in diferite companii si ca ar fi incheiat diferite contracte pentru acele companii.

Practic, s-au folosit de functia publica in avantaj personal, fapt sesizat de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Mai precis, dupa cum afirma ANI, in cele mai multe cazuri, s-a constatat „incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor”.

Ilegalitati

Econtext nu este la prima analiza privind sistemul juridic, privind infractiunile sau judecatorii din Romania sau alte aspecte juridice ale societatii romanesti. Iata si alte analize de acest gen:

 

MAFIA NASILOR DIN TRENURI e singulara? IATA care sunt cele mai mari jafuri care au loc in Romania in acest moment

Harta infractionalitatii! Unde este cel mai nesigur de trait in Romania. Topul judetelor dupa numarul infractiunilor

Topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP national!

Topul judetelor dupa rata infractiunilor. Unde este cel mai periculos de trait in Romania

 

Incompatibili

Practic, am realizat un top ce cuprinde 55 de nume, un top 55 al politicienilor (functionari, consilieri, primari, deputati, ministri, etc.) care au incalcat legea privind compatiblitatea functiei publice cu functii in alte companii, privind conflictul de interese sau abuzul in serviciu.

Pe scurt, politicieni care au incalcat sau incalca legea incompatibilitatii, care iau bani – ilegal! – din mai multe locuri!

Din cei 55, peste jumatate sunt membri ai USL. Mai exact, 33 din acestia (ceea ce reprezinta 60% din totalul ‚incompatibililor’) fac parte din USL.

Printre cei mai cunoscuti se plaseaza Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sau recent demisul Dan Mihalache, fost secretar adjunct al Guvernului.

Pe locul doi se afla PDL, cu 20 de membri, multi primari si consilieri.

 

 

 

Dar IATA TOPUL INCOMPATIBILILOR: care sunt demnitarii care iau ilegal bani din mai multe locuri:

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/eveniment–2/justitie/lista-demnitarilor-infractori-topul-celor-55-de-politicieni-care-iau-bani-ilegal-din-mai-multe-functii.html

Related posts

Metoda Generalul a ajuns și în Romania: o femeie din Suceava, înșelată cu 22.000 de euro

Asaftei Bogdan

Topul celor mai puternice ieftiniri lunare din ultimii 20 de ani. VEZI cand au avut loc scaderi miraculoase de preturi in Romania

Asaftei Bogdan

EXCLUSIV! Am depășit lejer criza la capitolul exporturi, dar o readucem prin importurile masive

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More