16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor. Rusia se teme

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor. Rusia se teme. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat deschiderea unei misiuni militare permanente la Chișinău în lunile următoare.

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor și echipamentelor sale.
Totodată, Franța lucrează activ la implementarea sistemelor de apărare aeriană în Polonia și România, ceea ce înseamnă, scriu analiștii ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar, că Macron trece la faza executivă a intenției sale de trimitere de trupe „pentru a proteja spațiul aerian, securitatea frontierei sau comunicațiile maritime” în zona Ucrainei.
 

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor

În Moldova există solicitări constante de integrare în sistemul românesc de apărare aeriană, scrie canalul rusesc pro-Kremlin Telegram/Rybar.

Chișinăul a achiziționat deja un radar de apărare aeriană de la compania franceză Thales.

Francezii iau în considerare și posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina pentru asistență în logistică și deminare, și aceleași obiective pot fi anunțate oficial și în Moldova, întrucât prin această țară are loc și tranzitul militar, scrie Telegram/Rybar.

Macron a declarat că misiunea militară franceză va lucra pentru a consolida compatibilitatea armatelor Franței și Moldovei.

De asemenea, francezii intenționează să lupte împotriva dezinformarii și a atacurilor cibernetice pentru a proteja suveranitatea republicii.

Motivul oficial pentru desfășurarea armatei franceze în Moldova s-au bazat pe declarațiile Maiei Sandu, la o întâlnire de la Paris, potrivit cărora serviciile speciale ruse ar fi încercat din nou să efectueze o lovitură de stat în republică și continuă o campanie de dezinformare.

Rusia se teme că Franța va trimite trupe în Ucraina, așa cum a declarat că va face dacă frontul se deplasează spre Kiev și Odesa.

„Desfășurarea francezilor în Moldova este pregătirea pentru o posibilă intrare în Transnistria și regiunea Odesa”, scrie Telegram/Rybar.

Analiștii militari ruși susțin că politica Maiei Sandu va trage țara în conflictul ruso-ucrainean și a trecut deja într-o fază activă.

Totuși, susțin analiștii ruși, din punct de vedere pur militar, nimic nu împiedică autoritățile de la Paris să desfășoare unități departe de linia frontului în zone învecinate României și Poloniei în scopul declarat de a proteja spațiul aerian, securitatea frontierei sau comunicațiile maritime.

Însă, este posibil ca aceste trupe declarate să fie doar o acoperire al unei prezențe reale mai mare.

Related posts

7.888 bugetari vor avea salariile mărite cu 2.170 lei de la 1 ianuarie 2024 / Banii ar veni din viitoarele controale ale Inspecției Muncii

econtext

Prognoza meteo, 26 octombrie. Zonele în care vor fi cele mai ridicate temperaturi

econtext

Anunțul momentului despre recalcularea pensiilor! Este răsturnare totală de situație în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix