23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin a pierdut războiul. Biden vorbește de ziua în care Rusia va cere pace

Vladimir Putin a pierdut deja războiul pe care l-a declanșat, la începutul anului trecut, în Ucraina. Estimarea îi aparține președintelui american Joe Biden, în opinia căruia, contraofensiva Kievului chiar dacă nu are rezultatele scontate, ar putea determina Kremlinul să negocieze pacea. Joe Biden a arătat că Rusia a rămas fără resursele necesare pentru a continua războiul și, mai ales, pentru a obține rezultate pozitive pe front.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut o serie de declarații într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Helsinki, în Finlanda. El a spus că Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina și că se așteaptă ca Moscova să solicite pacea sub presiunea contraofensivei ucraineinene, conform AFP.

„Ar putea să încheie războiul mâine, nu trebuie decât să spună: «Mă opresc». Dar nu există nicio posibilitate pentru el să câştige războiul în Ucraina (…) A pierdut deja”, a declarat preşedintele american.

El a vorbit că înfrângerea Rusiei se datorează și lipsei de resurse pentru a continua confruntarea, dar și problemelor sale de natură economică.

Joe Biden s-a arătat optimist în legătură cu rezultatele contraofensivei ucrainene, chiar dacă progresele înregistrate sunt destul de reduse. Preşedintele de la Casa Albă este de părere că menținerea presiunii pe front, asupra forțelor ruse, va determina Moscova să solicite negocieri de pace.

„Sper, este aşteptarea mea, că Ucraina va face progrese semnificative în ofensiva sa şi asta va duce la o reglementare negociată într-un moment sau altul”, a mai precizat liderul american.

Joe Biden despre aderarea Ucrainei la NATO

Totodată, Joe Biden a comentat și ceea ce s-a întâmplat la Vilnius, la summitul NATO care tocmai s-a încheiat. Președintele a spus că Ucraina nu a primit un calendar precis privind aderarea la NATO, dar a reluat promisiunea făcută lui Volodimir Zelenski cu privire la susținerea americană în vederea aderării.

„Întrebarea nu este dacă trebuie sau nu să adere la NATO, ci când vor putea adera şi atunci ei vor adera la NATO”, a spus liderul de la Casa Albă.

SUA nu crede în amenințările Kremlinului

Rusia a replicat cu lovituri aeriene asupra Kievului și cu o ameninţare „nucleară” la susţinerea pe care NATO a afișat-o faţă de Ucraina la summitul de la Vilnius. Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat că Moscova nu este de acord cu livrarea de avioane F-16 occidentale către Ucraina. El a spus că dotarea armatei de la Kiev cu avioane de luptă va fi considerată o ameninţare „nucleară”.

Joe Biden a comentat aceste declarații, apreciind că Vladimir Putin nu va îndrăzni să folosească acestă armă deoarece nu doar Occindetul se opune, ci și China.

„Nu cred că există o perspectivă reală (…) ca Putin să utilizeze arma nucleară. Nu numai Occidentul, ci şi China şi restul lumii au spus: «nu mergeţi până acolo»”, a spus Joe Biden, în conferinţa susţinută alături de preşedintele finlandez Sauli Niinisto.

Related posts

Criza a pus industria romaneasca pe butuci: peste 400.000 de angajati au fost concediati. VEZI HARTA completa a concedierilor din toate judetele tarii

Asaftei Bogdan

Guvernul Victor Ponta, pericol public pentru leu! Vezi care au fost cele mai DAUNATOARE guverne pentru cursul de schimb

Asaftei Bogdan

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix