23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România, repusă pe harta industriei de armament: Fabrica de tunuri din Reșița redeschisă după 15 ani

România va fi repusă pe harta industriei de armament greu. Fabrica de tunuri din Reșița va fi redeschisă după 15 ani de o firmă din Dubai.

Fabrica de tunuri Arsenal din Reşiţa, filială a ROMARM SA aflată momentan în conservare, îşi va redeschide porţile, după o pauză de 15 ani. În următoarele şase luni, uzina va trece printr-un proces de retehnologizare şi va avea, în primă fază, circa 100 de angajaţi, pentru a produce țevi pentru tunuri și obuze de calibrul 152 mm, cu posibilitatea de extindere a activităţii.

România, repusă pe harta industriei de armament: Fabrica de tunuri din Reșița redeschisă după 15 ani

Salvarea fabricii de tunuri de la Reşiţa a venit de la o companie cu sediul central în Dubai. Pe 4 aprilie 2024, a fost semnat un contract de producţie între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti.

„Am avut discuţii în repetate rânduri legate de viitorul Arsenal Reşiţa cu conducerea societăţii, căreia i-am solicitat un plan de acţiune pentru a încerca să reluăm activitatea, cu sprijinul factorilor de decizie de la nivel central. Astăzi s-a semnat un contract de colaborare între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti. În următoarea perioadă vor fi realizate primele investiţii în ceea ce înseamnă partea de logistică, utilaje, astfel încât, odată asigurată infrastructura, până la finalul anului, va putea începe producţia”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, potrivit ziuadevest.ro.

”Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare producţie ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze. După relansarea activităţii, peste 400 de tone de oţel vor fi transformate în arme de război”, a declarat Flavius Nedelcea, secretar de stat Ministerul Economiei.

Fabrica de tunuri din Reșița a fost înfiinţată în anul 1972 şi a produs peste 60% din tunurile şi obuzele Armatei Române.

În anul 2008, fabrica a primit ultima comandă, după care şi-a închis porţile.

Related posts

Harta criminalitatii! Topul judetelor din Romania dupa rata criminalitatii

Asaftei Bogdan

Dumitru Buzatu, prins în flagrant! Președintele CJ Vaslui ar fi luat șpagă, Ciolacu va propune excluderea

econtext

România, prima țară NATO, care primește rachete anti-aeriene de ultimă generație

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix