16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia acuză Occidentul pentru că sponsorizează terorismul nuclear

Rusia a acuzat vineri Occidentul că sponsorizează „terorismul nuclear”, după ce autorităţile au afirmat că o dronă ucraineană a lovit oraşul rus Kurceatov (vest), unde se află o centrală nucleară funcţională similară celei de la Cernobîl,

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii ruse Kursk, lângă Ucraina, a transmis pe Telegram că o dronă ucraineană a lovit în cursul nopţii un bloc de locuinţe din oraşul construit pe malul lacului de răcire a centralei nucleare.

Acesta a adăugat că „din fericire nimeni nu a fost rănit” şi „nu au fost avariate facilităţi critice” după explozie.

Reuters precizează că nu a existat o reacţie imediată din partea Ucrainei, care este atacată în mod regulat şi masiv cu drone ruse şi rareori comentează în privinţa propriilor presupuse atacuri cu dronă şi sabotaje în interiorul Rusiei.

Incidentul a atras în schimb o reacţie furioasă din partea Ministerului de Externe rus, dată fiind apropierea centralei nucleare. „Au de gând oare ţările care livrează drone regimului de la Kiev să se retragă pe Marte dacă va avea loc un dezastru nuclear? N-or să aibă timp”, a remarcat sarcastic purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zarahova.

Rusia se laudă cu sistemele de apărare pe care le deține și care pot neutraliza atacurile. Oamenii din ţările NATO ar trebui să realizeze că guvernele lor sponsorizează terorismul nuclear al regimului de la Kiev”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a asigurat că sistemele de apărare aeriană ale Rusiei funcţionează eficient, notând că este evident că Ucraina continuă să încerce să lovească ţinte din interiorul Rusiei.

În august anul trecut, serviciul de securitate rus FSB a afirmat că a fost întărită securitatea în jurul facilităţilor nucleare după ce presupuşi sabotori ucraineni au distrus cabluri care alimentează cu electricitate centrala nucleară din Kursk, perturbând temporar funcţionarea acesteia.

Rusia şi Ucraina se acuză de multă vreme reciproc că alimentează riscul unei catastrofe nucleare prin bombardamente în apropierea unei alte facilităţi, cea de la Zaporojie, pe un teritoriu aflat sub control rus în sudul Ucrainei, după cum notează Agerpres.

Related posts

Putin a rămas fără cea mai valoroasă „bijuterie”. Era mândria armatei rusești

econtext

Descendentul lui Lev Tolstoi avertizează că Rusia ar putea distruge Parisul cu o bombă nucleară

econtext

China, despre războiul nuclear cu Rusia: Nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix