33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Se moare pe capete din cauza căldurii! Canicula face ravagii chiar acum

Canicula a lovit si Mexicul.  La finalul lunii trecute, în unele state mexicane s-a ajuns la maxime istorice de peste 45 de grade Celsius. Valul de căldură a adus peste 200 de decese, cele mai multe fiind înregistrate în Nuevo Leon.

Se moare pe capete din cauza căldurii! Canicula a ucis peste 200 de oameni în Mexic din martie până în prezent, a anunțat Ministerul mexican al Sănătății, citat de CNN.

Val de căldură fără precedent

Din cauza căldurii extreme, numărul deceselor în Mexic a ajuns la 249 în ultimele patru luni, a anunțat Ministerul Sănătății.

Canicula a facut 100 de decese care au fost înregistrate în Nuevo León, 28 în Tamaulipas, 26 în Veracruz și 26 în Sonora între 19 martie și 22 iulie. Celelalte decese au fost înregistrate în alte 12 state.

Guvernul a anunțat, de asemenea, 3.169 de „cazuri asociate cu temperaturi naturale extreme”.

Mexicul este lovit, în acest an, de un val de caniculă fără precedent. La sfârșitul lunii trecute, în unele state mexicane s-a ajuns la maxime istorice de peste 45 de grade Celsius. Valul de căldură încă mai produce efecte în unele state.

Potrivit datelor guvernamentale, 92,4% dintre decese au fost provocate de „loviturile de căldură”, iar restul sunt cauzate de deshidratare. Anul trecut, în aceeași perioadă, țara a a avut 38 de decese din cauza căldurii.

Vremea extremă ucide și în România

Și în România, vremea extremă a ucis. Patru oameni au pierit în urma fenomenelor extreme. Printre ei, o femeie care se afla pe Transalpina şi care a fost ucisă de un brad smuls de rafalele care au suflat şi cu 100 de km la oră.

Peste 50 de localităţi din 19 de judeţe şi municipiul Bucureşti au fost afectate, miercuri, de vijelii şi precipitaţii abundente, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar case, clădiri şi autoturisme au fost avariate, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Au fost afectate 53 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Tulcea. Trei dintre cei decedaţi au fost loviţi de fulger în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, iar o altă persoană a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste autoturismul în care se afla în judeţul Alba, potrivit unui comunicat al IGSU, scrie Agerpres.

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, a şase stâlpi şi 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei dintr-o anexă, şapte beciuri, două subsoluri de bloc şi două străzi. Ca urmare a acestor evenimente, nouă case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate, mai precizează sursa citată.

Un alt incident a avut loc în judeţul Ilfov, unde un copac prăbuşit a lovit un autoturism aflat în mers, fiind rănită o persoană care a fost transportată la spital.

Related posts

HARTA VIITORILOR SEFI DE JUDETE! Iata cine castiga sefiile consiliilor judetene, potrivit sondajelor! Victorie zdrobitoare pentru USL: ar castiga 26 de judete. PDL ar fi sef doar in zece judete

Asaftei Bogdan

CUM NE MINTE PONTA cu rata inflatiei. IATA cu cat cresc, de fapt, preturile pentru pensionari

Asaftei Bogdan

SUA au eliminat în Bagdad liderul unei miliții pro-Iran. 2.500 trupe în Irak, gata de război

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix