33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Sindicaliștii de la metrou au reluat negocierea pentru CCM Metrorex

Sindicaliștii de la metrou au reluat negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM) la Metrorex. Săptămâna trecută, membrii USLM amenințau cu declanșarea unei greve generale. În dimineața de marți, 13 iunie 2023, Biroul Executiv al Unitatea – Sindicatul Liber Metrou a trimis un comunicat intern către sindicaliști, informându-i că a fost reluată negocierea pentru un nou CCM Metrorex. Aceste informații au fost transmise prin intermediul publicației Club Feroviar, care intrat în posesia mesajului.

Ieri, 12 iunie, orele 13.00, în așteptarea strângerii tabelelor cu semnături, din teritoriu, pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, dovedind încă o dată buna credință în negociere, comisia de negocieri a USLM a participat la o nouă întâlnire pentru negocierea unui nou CCM Metrorex 2023/2024. Comisiile au trecut la discutarea articolelor din CCM, primele două capitole, pentru a da formă și a actualiza aceste articole cu prevederile Statutului personalului feroviar și alte legi referitoare la muncă și care privesc dialogul social. Au rămas în divergență un număr de 5 articole, a declarat USLM, potrivit sursei citate.

În aceeași informare, sindicatul de la metrou a subliniat importanța comunicării către toți angajații interesați faptul că, pe durata negocierilor, drepturile salariaților vor rămâne neschimbate, de la încetarea perioadei vechiului CCM Metrorex 2022/2023 până la încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă Metrorex 2023/2024.

Totodată, USLM, prin reprezentanții săi, a întrebat dacă s-au refăcut calculele pentru o nouă ofertă de creștere salarială. Noul director financiar al societății a comunicat că lucrează la refacerea analizelor și calculelor pentru a se putea înainta o nouă ofertă.

Până în prezent, conducerea Metrorex nu a propus o variantă pentru o creștere salarială în sumă fixă, conform precizărilor sindicatului.

Asta ca să închidem această discuție generată de persoane care nu au participat la negocierile dintre administrație și USLM.

Cu toate acestea, până vineri, 16 iunie 2023, USLM va continua să strângă semnături în tabele. În funcție de numărul de semnături adunate, sindicatul de la metrou va decide dacă va declanșa un conflict colectiv de muncă sau nu.

Suntem încrezători că vom dovedi încă o dată că: Unitatea este viitorul, a concluzionat Biroul Executiv al Unitatea – Sindicatul Liber Metrou.

Related posts

Factură la curent de 76.000.000 euro! Se întâmplă în România! Ce reacție a avut clientul?

Moise Lidia

Cutremur și furtuni în România. Cât de puternic a fost, în ce zonă s-a produs și lângă ce orașe?

econtext

România vrea să cumpere tancuri Abrams. SUA au dat undă verde. MApN: Valoarea contractului este de 1 miliard de dolari

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix