33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Top european: Care sunt tarile in care orice student viseaza sa invete. Iata unde ar trebui sa-ti iei bursa de studiu

Mediul universitar romanesc nu este prea atractiv pentru studentii straini, dupa cum reiese dintr-o analiza realizata de Econtext.

Intr-adevar, pentru ca studentii straini sa vina la studiu in tara noastra, nu este suficient sa avem doar un mediu universitar atractiv.

Conteaza si cum arata tara, cum sunt orasele si locuitorii ei, dar si calitatea actului didactic sau dotarile institutiilor universitare.

Invatamantul romanesc

Econtext va prezinta topul european al celor mai atractive tari pentru studenti. Care sunt statele europene unde studentii straini se inghesuie sa studieze.

Econtext a mai publicat si alte analize despre sistemul educational romanesc. Din nefericire, multe din analizele anterioare evidentiaza diferite deficiente ale educatiei din tara noastra.

Am analizat exodul cadrelor didactice (click aici ca sa vezi cati dascali au parasit Romania), cum s-a diminuat numarul elevilor romani (citeste topul declinului scolar), dar si cate licee specializate au fost distruse in ultimii ani (click aici) si ce salarii au rectorii celor mai importante universitati din Romania (vezi top) sau inspectorii scolari (click pentru a vedea salariile). Multe analize.

Top european

Acum mergem mai departe cu o noua perspectiva. O perspectiva europeana! Vom arata care sunt cele mai vanate state europene de catre studenti. Cu alte cuvinte, in ce state din Uniunea Europeana merg cei mai multi studenti straini.

Deloc surprinzator, clasamentul este dominat de catre Marea Britanie, unde afluxul studentilor straini este urias. La mia de studenti, 175 sunt straini, ceea ce inseamna ca aproape unul din sase studenti din Marea Britanie provine din alta tara.

Sunt multe facultati renumite, poti gasi si un job extra-curicular, dar, trebuie spus, viata in Marea Britanie este scumpa, plus ca unele burse sunt mai reduse ca-n Germania (de exemplu), iar taxele universitare sunt destul de piperate.

Pe locul doi se plaseaza Germania. La 1.000 de studenti din Germania, 113 sunt straini. Ar rezulta ca unul din noua studenti din Germania este strain.

Unde este Romania?

Unde este tara noastra in aceasta ierarhie? Departe! Suntem in urma tuturor vecinilor nostri din comunitatea europeana.

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/top-european-care-sunt-tarile-in-care-orice-student-viseaza-sa-invete-iata-unde-ar-trebui-sa-ti-iei-bursa-de-studiu.html

Related posts

Rusia își echipează submarinele nucleare cu rachete hipersonice Zircon

econtext

Apa din sticla de plastic, periculoasă. ANCPC spune cum poate deveni cancerigenă

Preşedintele ucrainean recunoaşte public că vrea să distrugă podul Crimeei

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix