23.9 C
București
25 iunie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP national!

Solidaritate? Acest cuvant nu exista in societatea romaneasca!

In tara noastra nu sunt bani pentru pensii, dar unele categorii sociale au salarii peste orice limita. Cum e sa ai un salariu de 10.000 de lei pe luna in plina criza?

Iar acest lucru sa se intample in orice judet al tarii si fara sa fie nevoie sa fii in fruntea unei companii multinationale. Mai mult, cum e sa castigi un astfel de salariu fiind bugetar! Este posibil asa ceva?

Da, este posibil! Exista o categorie sociala care ar putea fi considerata mai mult decat privilegiata. Unde sa ai un salariu sub 6.000 de lei ar putea parea un lucru suspect.

Spre comparatie, premierul Romaniei a avut anul trecut venituri salariale in valoare de 65.074 de lei, ceea ce ar insemna un salariu lunar de 5.423 lei.

Medie salariala de aproape 10.000 de lei

Dar la cine ne referim? La clasa magistratilor, la judecatori! Econtext va prezinta un top inedit, al salariilor incasate de cei mai puternici judecatori din fiecare judet al Romaniei.

Mai exact, topul salariilor obtinute de presedintii tribunalelor din fiecare judet. Salariile lor variaza intre 5.800 si 14.000 de lei pe luna, iar media salariala este de 9.238 de lei.

Astfel, toti presedintii tribunalelor din judetele Romaniei au salarii mai ridicate decat ale premierului. Salariile sunt aferente anului 2010, iar datele provin din declaratiile de avere ale judecatorilor.

Infractiuni si criminalitate

Nu este prima analiza pe care Econtext o publica despre sistemul juridic din Romania. In plus, subiectele analizate au variat. La finele lunii trecute, am publicat harta criminalitatii.

Consulta aici harta criminalitatii din Romania. Topul judetelor din Romania dupa rata criminalitatii

In plus, in urma cu aproape doua luni, am prezentat publicului o alta harta, la fel de interesanta, despre infractiunile din tara noastra.

Iata care este harta nationala a infractionalitatii! Unde este cel mai nesigur de trait in Romania. Topul judetelor dupa numarul infractiunilor

Maxime

Dar sa revenim la presedintii tribunalelor! Din toti cei 41 de presedinti, cel mai mare salariu il are Marcel Ioan Rusu, presedintele Tribunalului din Sibiu. Anul trecut, veniturile sale salariale s-au ridicat la 13.916 de lei pe luna! Aproape 10 salarii medii sau 20 de salarii minime pe economie.

El este urmat indeaproape de Vasile Moraru, presedintele Tribunalului din Calarasi.

Acesta a raportat anul trecut venituri salariale aferente sumei de 13.450 de lei pe luna.

Pe a treia pozitie se situeaza Petre Dinescu, cel care conduce Tribunalul din Valcea. Si care a fost platit anul cu o suma lunara de 13.125 de lei.

Din tot clasamentul lipsesc situatiile judecatorilor din Bacau si Dolj, care nu au fost dispusi sa indeplineasca legea si sa-si completeze declaratiile de avere in ultimii ani.

De altfel, mai sunt si alte situatii ‚speciale’: Stoica Narcis Violin (seful Tribunalului Iasi) a fost numit in 15.07.2011, prin Hotararea Sectiei pentru judecatori 595/12.07.2011, astfel incat i-am trecut salariul de judecator, aceasta fiind functia pe care o ocupa in 2010.

In aceeasi situatie este si Costica Dita, care a fost numit presedintele Tribunalului Vrancea in aprilie 2011, pana atunci fiind adjunctul presedintelui.

De asemenea, Alina Nicoleta Mioc (Brasov), Nicolae Marian (Bistrita-Nasaud) si Daniel Iulian Tiliciu (Hunedoara) si-a trecut la un loc si salariile si restantele salariale incasate din perioade anterioare.

In plus, pentru Sonia Deaconescu (Mures) si Eduard Smintina (Timis) au fost trecute salariile din 2009, intrucat nu si-au completat inca declaratiile pe acest an. Desi termenul a expirat!

 

 

Dar iata ce salarii lunare au presedintii de tribunale din toate judetele Romaniei:

 

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-salariilor-incasate-de-judecatorii-din-romania-vezi-cat-castiga-cei-mai-puternici-judecatori-din-tara-noastratop-national.html

 

Related posts

Criza din invatamant! Statul a taiat peste 40% din fondurile alocate educatiei in ultimii ani. Vezi cati bani mai primeste invatamantul romanesc

Asaftei Bogdan

Sistemul național de pensii, în pragul de colaps. Ce se va întâmpla în România

econtext

Veste excelentă: Piaţa de capital din România promovează la statutul de piață emergentă

Vlad-Tătaru Andreea

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix