23.9 C
București
25 iunie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Exclusiv! Ce salarii au cei mai importanti profesori din Romania. Topul salariilor incasate de inspectorii scolari din toate judetele tarii

Ce este mai important pentru viata unui om, a unei comunitati? Sanatatea, justitia, educatia?

Cine ar trebui sa aiba cele mai mari salarii dintr-o societate: primarii, judecatorii, profesorii, medicii, etc?

Econtext v-a prezentat, in dese randuri, clasamente cu salariile pe care le primesc diferite categorii sociale.

Recent, v-am aratat cat castiga cei mai importanti judecatori din tara noastra, presedintii tribunalelor din fiecare judet.

Judecatori, medici, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene

Iata care este topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra. TOP national!

Dar nu a fost singura categorie sociala pe care am luat-o la bani marunti. La inceputul lunii august, am aratat si cu cat sunt platiti managerii celor mai mari spitale de la noi.

Consulta aici topul salariilor incasate de managerii spitalelor din Romania. TOP 20! Vezi ce salarii au sefii spitalelor

Mai mult, am publicat topuri si despre salariile primarilor, dar si despre banii prefectilor sau ai presedintilor de consilii judetene.

Practic, nu exista domeniu in care Econtext sa nu fi patruns cu ochiul critic.

Inspectorii scolari

Si astazi continuam aceasta serie fulminanta a salarizarii. Econtext va prezinta in exclusivitate salariile pe care le castiga inspectorii scolari generali din fiecare judet al tarii. Cu alte cuvinte, cu cat sunt platiti cei mai importanti profesori din urbele Romaniei.

 

Iar prima concluzie este uluitoare. La nivel national, salariul mediu al unui inspector scolar general este de 3.130 lei pe luna. In acelasi timp, salariul mediu al presedintilor de tribunale este de 9.238 lei! De aproape trei ori mai mult!

Pe scurt, cei mai puternici judecatori ii surclaseaza drastic pe cei mai importanti profesori. Este echitabil?

Top

Dar sa ne oprim si asupra clasamentului inspectorilor. Cel mai bine platit este Constantin Amarie, inspectorul scolar general din Teleorman. El incaseaza lunar drepturi salariale in valoare de 6.756 lei.

Ceea ce e si mai surprinzator este salariul contabilei sefe din cadrul Inspectoratului Scolar Teleorman. Aceasta este platita cu 7.128 lei pe luna. Astfel, o contabila dintr-un inspectorat scolar castiga mai multi bani decat toti inspectorii scolari generali din Romania.

Pe locul doi in topul salariilor obtinute de profesorii sefi se afla Anca Hodorogea, care conduce inspectoratul scolar din Cluj. Ea este platita cu 5.697 lei. Pe al treilea loc se plaseaza Iasiul, cu un salariu de aproape 5.000 de lei.

La polul opus, cel mai putin castiga seful inspectoratului scolar din Constanta, Aliss Andreescu. Ea castiga doar 1.874 lei pe luna.

Sa mai spunem ca unii inspectori scolari si-au trecut la un loc atat salariul castigat din activitatea de profesor, cat si cea din prestatia de inspector. In plus, din top lipsesc situatiile inspectorilor din Gorj si Sibiu.

 

 

Dar iata cu cat sunt platiti inspectorii scolari generali din toate judetele Romaniei:

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/exclusiv-ce-salarii-au-cei-mai-importanti-profesori-din-romania-topul-salariilor-incasate-de-inspectorii-scolari-din-toate-judetele-tarii.html

 

Related posts

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Sporuri de până la 50% la salarii pentru mii de bugetari!

Popescu Dan Cristian

Preturile in criza. Chiriţoiu: Monitorizam preturile din magazinele mici şi pieţe, ne uităm şi la medicamentele fără reţetă

Cazaban Emilia

HARTA ECONOMICA A ROMANIEI! Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix