28.2 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Zeci de copaci căzuți în București, vineri dimineață, după o vijelie. Capitala s-a aflat două ore sub alertă meteo de furtună

București și mai multe județe din sudul României se afla sub cod galben de furtuni, anunță Administrația Națională de Meteorologie. În Capitală, furtuna a doborât zeci de copaci și a avariat 33 de mașini. Sunt probleme și în trafic, mai multe autobuze fiind blocate.

UPDATE 09.35: Pompierii au avut opt intervenții în ultima oră ca urmare a furtunii care a doborât mai mulți copaci în municipiu București și în județul Ilfov. Au fost avariate 4 autoturisme și un gard.

Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea
Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea
Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea
Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea
Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea
Copac rupt de furtună pe Calea Dorobanți Foto: Vlad Chirea/Libertatea

Foto: Vlad Chirea/ Libertatea

UPDATE 8.25: Avertizare meteo pentru București a fost prelungită până la ora 9.20, anunță ANM. În această perioadă, sunt așteptate „frecvente descărcări electrice, averse care vor acumula peste 15 l/mp, intensificări ale vântului și grindină”, anunță ANM.

UPDATE 8.12: Pompierii au avut zeci de intervenții, în urma vijeliilor din București și Ilfov. 44 de copaci au fost doborâți, precum și un stâlp.

Totodată, au fost avariate 33 de mașini și un acoperiș. „O persoană a fost surprinsă într-un autoturism de un copac căzut. Aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital”, mai anunță ISU București.

UPDATE 7.50: Sunt probleme și cu mijloacele de transport în comun, în urma vijeliei din București, în anumite zone. Circulaţia tramvaielor liniei 41 este blocată vineri dimineaţa pe strada Turda, la Pasaj Grant, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de alimentare, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB), pe Twitter.

Probleme sunt și pe liniile 102, 232 și 241, precizează compania, într-un anunț pe Twitter.

***

Alerta meteo este valabilă până la ora 7.50, până când sunt așteptate „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 – 60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h”, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

Pe lângă București, și județele Ilfov, Dâmbovița și Teleorman sunt vizate de cod galben de furtuni, tot pentru următoarea oră.

Furtuna a doborât mai mulți copaci, în București

La scurt timp după ce Capitala a intrat sub avertizare meteo, ISU București-Ilfov a anunțat că mai mulți copaci au fost doborâți, inclusiv unul care a căzut pe gardul Liceului Dimitri Gusti.

Potrivit ISUBIF, pompierii au intervenit pentru copaci căzuți pe următoarele străzi: Intrarea Pitulici, bd. Metalurgiei, 136, Romancierilor, Cetatea de Baltă, Modoran Ene, Samoil Vulcan, Dr. Cristea, Valeriu Braniște.

Totodată, mai multe autoturisme au fost avariate de căderea copacilor.

România, între caniculă și vijelii

România se află și sub o avertizare meteo de vijelii, precum și de caniculă. În partea de nord și în centrul țării este cod portocaliu, valabil până pe 14 iulie, de furtuni, fiind deja înregistrate mai multe probleme. În Bistrița, vântul a doborât grinzile unui pod, iar în Vâlcea a fost grindină mai mare decât oul de găină.

În schimb, în sudul țării este cod portocaliu de caniculă, meteorologii avertizând că vremea este instabilă, fiind posibil să aibă loc furtuni violente.

Related posts

Măsuri luate pe perioada caniculei de Prefectura București. Ce se întâmplă cu serviciile publice

econtext

Scoateți din priză aceste dispozitive imediat! Vă cresc factura la energia electrică

econtext

Legea care îi afectează pe proprietarii de apartamente. Ce interdicții au

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix