17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Căminul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”, din Sectorul 4, încă funcționa deși a fost închis în iulie

Chiar dacă autoritățile l-au închis în luna iulie, un azil de bătrâni cunoscut ca „Azilul Groazei” continua să funcționeze ilegal. Un apel anonim la numărul de urgență 112 a fost înregistrat marți seara, pe 22 august 2023, indicând că persoanele în vârstă erau nevoite să doarmă în condiții deplorabile, aglomerate pe saltele, în subsolul denumit „La Vecinul cel Bun”.

Această instituție de îngrijire pentru bătrâni, numită în popor „Azilul Groazei”, a fost închisă anterior de către autorități în luna iulie, însă recent s-a constatat că încă funcționa. Locul în discuție este căminul „La Vecinul cel Bun” din Sectorul 4, pe strada Alunișului.

În data de 22 august 2023, la ora 23:23, o persoană anonimă a apelat numărul de urgență 112 și a informat Secția 16 de Poliție că azilul de bătrâni menționat continua să funcționeze în condiții necorespunzătoare. Polițiștii din Secția 16 s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că:

La adresa în cauză funcționează azilul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”, iar în locație au fost identificate un număr de 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 se aflau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea, se arată în comunicatul Poliției, conform antena3.ro.

Tot în cadrul aceleiași declarații, Poliția a comunicat că administratorul azilului a menționat verbal că persoanele în vârstă care erau cazate în subsol au fost adunate în același spațiu din cauza faptului că etajele superioare ale clădirii erau în proces de renovare. Administratorul a afirmat că aceste renovări fuseseră cerute în verificările anterioare ale autorităților.

De asemenea aceasta a precizat că societatea a mai fost sancționată contravențional anterior pentru încălcarea legislației în domeniu și că la acest moment aceasta nu deține licență de funcționare, fiind în curs de obținere.

În vederea unor verificări detaliate, la locul incidentului au intervenit rapid și echipele SMURD, SABIF, Pompieri și DGASPC. După evaluările efectuate de personalul medical, s-a constatat că persoanele în vârstă cazate nu necesitau transport la spital pentru tratamente medicale. Acești bătrâni prezentau afecțiuni specifice vârstei lor.

Având în vedere aceste aspecte nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză. La adresă a fost instituită paza cu un echipaj al Secției 16 Poliție precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei, urmând ca în cursul dimineții să fie efectuate verificări suplimentare de către instituţiile abilitate, precizează sursa citată.

De asemenea, la fața locului a rămas un echipaj SABIF în cazul în care ar fi fost necesară preluarea persoanelor în situații de urgență.

Related posts

Prognoza meteo, 17 decembrie 2023. Temperaturi în creștere în toată țara. Maxime surprinzătoare

econtext

Promenada Mall, una dintre atracțiile principale pentru bucureșteni din vara 2023

econtext

Dana Roba nu are parte de liniște. Cum ar ameninţa-o Daniel Balaciu de după gratii

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More