10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China are un nou ministru al Apărării. Predecesorul său este dispărut din august

China, în timp ce se pregătește să invadeze Taiwanul, numește un nou ministru al Apărării după ce l-a demis pe predecesorul acestuia fără a da explicații.

Pe fondul tensiunilor dintre China și Statele Unite ale Americii, Congresul Național al Poporului a anunțat numirea lui Dong Jun în funcția de ministru al Apărării, la câteva luni după demiterea ministrului Li Shangfu.

De asemenea, alte nouă figuri militare au fost înlăturate din funcțiile lor, transmite Xinhua. Guvernul chinez a refuzat în mod repetat să comenteze locul unde se află Li și motivele din spatele absenței sale.

Nu au fost date explicații oficiale. Wall Street Journal a raportat că Li a fost reținut în septembrie de autorități pentru interogatoriu, iar Financial Times a citat o sursă de informare din partea guvernului american că fostul ministru chinez al Apărării a fost pus sub investigație. Fostul ministru al Apărării a fost sancționat de SUA în 2018 din cauza achiziționării de către China a armelor rusești.

China numește un nou ministru al Apărării

Li, care a fost numit ministru al Apărării în martie, nu a mai fost văzut în public de la sfârșitul lunii august, alimentând speculații intense cu privire la soarta lui .

Demiterile lor abrupte au ridicat întrebări cu privire la guvernarea lui Xi Jinping , care a făcut sistemul politic al Chinei și mai opac pe măsură ce concentrează puterea și impune o disciplină strictă de partid.

Înlăturarea celor nouă figuri militare alimentează și mai tare speculațiile cu privire la o epurare mai largă în armata Chinei comuniste, în timp ce Xi își continuă eforturile de un deceniu pentru a combate corupția în sistem.

China

China se pregătește pentru războaie la scară largă?

Cu câteva săptămâni înainte ca Li, fostul ministru al Apărării, să dispară din viața publică, Xi a convocat conducerea armatei la Beijing pentru o întâlnire, unde a subliniat loialitatea politică, disciplina și „conducerea absolută” a partidului asupra forțelor armate.

În iulie, Departamentul de Dezvoltare a Echipamentelor PLA a anunțat, de asemenea, o nouă represiune împotriva practicilor de achiziții corupte, potrivit CNN.

Ministrul chinez al Apărării joacă un rol important în diplomația militară a Chinei, iar numirea lui Dong ar putea facilita restabilirea dialogului de apărare la nivel înalt între SUA și China. Beijingul a întrerupt comunicarea cu Washington DC din august 2022, în urma unei vizite a președintelui Camerei Reprezentanților de atunci, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Un alt fost ministru chinez ar fi fost ucis, torturat sau obligat să se sinucidă

Qin Gang, fostul ministru chinez de externe, a murit din cauza torturii sau s-ar fi sinucis într-un spital militar din Beijing.

Fostul ministru chinez de externe nu a mai apărut în public din 25 iunie. Dispariția sa a stârnit o mulțime de zvonuri atât în China, cât și în străinătate. De asemenea, pe 25 iunie, ultima dată când a fost văzut în public, ministrul chinez de externe s-a întâlnit cu Andrei Rudenko. Sursele Politico au declarat că este posibil ca Rudenko să fi transmis liderului Xi Jinping că Qin Gang și alți câțiva oficiali au contribuit la livrarea de secrete din programul chinez al armelor nucleare către serviciile de informații occidentale.

Mai mulți ofițeri superiori în funcție și foști ofițeri din cadrul departamentului au fost, de asemenea, reținuți. Cel puțin un fost comandant adjunct a murit din cauza unei boli nespecificate, potrivit rapoartelor presei de stat.

Related posts

Alina Kabaeva, amanta lui Putin, a recunoscut: Îl iubesc atât de mult

econtext

UE: Facebook și Instagram colectează date masiv și ilegal

econtext

Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More