23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China mobilizează trupe să înfrunte soldații SUA din Taiwan. Au loc incursiuni nocturne

China mobilizează trupe să înfrunte soldații SUA din Taiwan. Au loc incursiuni nocturne. Taiwanul a detectat vineri cel puțin 36 de avioane chineze, cel mai mare număr de avioane chineze detectate în acest an până acum în jurul națiunii insulare.

China mobilizează trupe să înfrunte soldații SUA din Taiwan. Au loc incursiuni nocturne.

13 dintre aeronavele detectate au intrat în zona de identificare a apărării antiaeriene (ADIZ), a declarat Ministerul Apărării al națiunii insulare.

În plus, a adăugat ministerul, în apropierea insulei operau și șase nave chineze.

China mobilizează trupe să înfrunte soldații SUA din Taiwan. Au loc incursiuni nocturne
Forțele armate din Taiwan au „monitorizat situația și au angajat forțe adecvate pentru a răspunde”, a declarat ministerul, adăugând că o racheta purtătoare Long March 2D a Chinei, care a ridicat un grup de sateliți multirol pe orbită joi, a zburat peste ADIZ.

Racheta a fost lansată de la Centrul Jiuquan din nord-vestul Chinei.

Incursiunea de vineri, o creștere față de numărul din ziua precedentă, urmează un model a ceea ce experții militari numesc „acțiuni de zonă gri” – tactici aproape de acțiuni de război .

Tot vineri a fost semnalată o activitate nocturnă a armatei chineze, care a început joi începând cu ora 19:30. Au fost identificte 20 de avioane de luptă, vehicule aeriene fără pilot și avioane de transport, care întăreau trupele chineze de „frontieră”, executând și incursiuni în zona de identificare a apărării antiaeriene.

Toate acestea au fost semnalate după ce Taiwanul a anunțat că există trupe americane desfășurate permanent pe zonele insulare periferice Penghu și Kinmen.

Capturarea insulelor periferice, cea mai bună strategie a Chinei pentru a prelua Taiwanul

SUA au desfășurat trupe pe insulele periferice Penghu și Kinmen, după ce strategii militari au identificat capturarea acestora ca strategie principală a Chinei.

Pentru început, China ar putea alege să ocupe insulele Kinmen și Matsu, ambele situate la maximum 10 kilometri de coasta continentului.

Kinmen se află la mai puțin de doi kilometri de țărmurile Chinei și punctul strategic pe care armata chineză urmărește să-l cucerească încă de la debutul unei invazii. Numai că acum se află acolo americani.

După ultimele acțiuni militare ale Chinei, se pare că urmărește o blocare completă a întregii insule Taiwan, împiedicând pe oricine sau orice transport să intre și să iasă.

În aprilie anul trecut, forțele Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) au efectuat trei zile de exerciții care simulează o blocare a insulei, ceea ce ar însemna blocaje în porturi, aeroporturi, baze militare și linii aeriene și maritime de comunicație, până când Taiwanul va cere „revenirea la patria mamă”.

Beretele Verzi ale Armatei SUA din Primul Grup de Forțe Speciale sunt acum staționate permanent la bazele Batalionului 101 Amfibie de Recunoaștere, o forță de operațiuni speciale a armatei taiwaneze, situată în zonele insulare periferice Penghu și Kinmen, tocmai pentru a împiedica strategia Chinei.

Related posts

Fostul premier israelian: Netanyahu a fost informat despre atacul Hamas de la 7 octombrie

econtext

Rusia acuză Ucraina că nu doreşte încetarea focului: „Nu vedem nicio bază pentru dialogul cu Kievul”

econtext

Înfricoșător. Câinii războiului intră în curând în luptă. Cum arată cei mai noi roboți ucigași în acțiune

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix