20.3 C
București
27 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rusia amenință România: „Se va termina foarte rău pentru familiile și copiii lor”. Care e motivul?

Rusia amenință România. Andrei Klimov, vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federației Ruse, a transmis o nouă amenințare directă către familiile și copiii din România, ca reacție anunțul privind construcția celei mai mari baze NATO din Europa.

Amenințările bolnave din rusia ale lui Andrei Klimov vin ca răspuns la extinderea bazei militare NATO de la Kogălniceanu, care ar putea reprezenta o „amenințare pentru București”, sugerând că aceasta ar putea fi printre primele ținte în cazul unui atac rusesc.

Rusia amenință România: „Se va termina foarte rău pentru familiile și copiii lor”

„Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul sinucigașilor NATO târăște civili obișnuiți în astfel de aventuri care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor.

Nu încerc să sperii pe nimeni, doar raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din acest lucru și vor fi mai multe amenințări, acesta este un fapt”, a amenințat senatorul, potrivit presei ruse.

Aceste amenințări vin în contextul începerii lucrărilor de construcție cea mai mare bază NATO din Europa, care va găzdui peste 10.000 de membri ai forțelor NATO și familiile acestora, inclusiv avioane și elicoptere de luptă.

România, va avea cea mai mare bază NATO din Europa

Proiectul, în valoare de aproape 3 miliarde de euro, este unul dintre cele mai ambițioase ale Armatei Române din ultimii ani, transformând baza de la Mihail Kogălniceanu într-un oraș militar extins pe o suprafață de 2.800 de hectare.

Proiectul de investiţii ,,Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”, aprobat prin H.G. nr. 366 din 2020, este în valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, conform unei informări MApN.

Oficialii români subliniază importanța proiectului, care nu doar că va întări prezența NATO în regiune, dar va aduce și beneficii economice semnificative, stimulând activitatea economică și creând noi locuri de muncă.

Un oraș NATO

Potrivit autorităților române, proiectul va include facilități militare precum zone pentru mentenanţa aeronavelor, un parc pentru tehnica militară, împrejmuire şi puncte de control pentru acces, drum perimetral de incintă şi drumuri interioare, dar și grădinițe, școli, un spital, magazine și parcuri de distracție, oferind totodată locuințe și servicii necesare pentru membrii forțelor NATO și familiile lor.

„Vor fi locuințe de tip bloc, locuințe individuale, creșe, grădinițe, școli, farmacii, tot ceee ce este nevoie pentru ca personalul împreună cu familiile personalului să poată să-și desfășoare activitatea pe locația noastră”, a declarat spune șeful Bazei aeriene, comandorul Nicolae Crețu, potrivit Europafm.ro.

Odată finalizată, baza modernizată va fi una dintre cele mai ample din Europa de Est, contribuind la consolidarea securității în regiune. Baza NATO va fi protejată de numeroase sistemele antirachetă.

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a subliniat importanța strategică a bazei, afirmând că aceasta va asigura protecția teritoriului și aliaților, precum și apărarea și securitatea în zona Mării Negre.

„O țară atât de mare ca teritoriu ca România și relevantă strategic va primi tot ce are nevoie pentru a putea să ne îndeplinim obligațiile de a proteja teritoriul și aliații”.

Chiar dacă va fi una dintre cele mai mari baze militare din Europa, aceasta nu va depăși Baza Aeriană Ramstein din Germania în ceea ce privește amploarea și complexitatea.

Baza Aeriană Ramstein, parte a Comunității Militare Kaiserslautern (KMC), găzduiește și desfășoară activități pentru peste 54.000 de militari americani și peste 5.400 de angajați civili americani. În plus, organizațiile americane din KMC oferă locuri de muncă pentru peste 6.200 de lucrători germani.

Unitățile Forțelor Aeriene din KMC angajează aproape 9.800 de membri militari, împreună cu aproximativ 11.100 de membri ai familiilor lor. Numai la Baza Aeriană Ramstein, există peste 16.200 de contractori militari, civili americani și personal american desemnat.

România, în pericol imediat dacă pierde Ucraina

„România, Moldova și Polonia, în pericol imediat dacă pierdem Ucraina”, a declarat președintele francez cu o zi înainte de a se întâlni la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz, într-un efort de a reduce tensiunile cu privire la Ucraina.

Într-un interviu acordat posturilor franceze TF1 și televiziunii France 2, Macron a subliniat că, dacă Rusia câștigă acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero.

Franța nu va conduce o ofensivă în Ucraina, dar „pentru a avea pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi”, a subliniat președintele francez.

Dacă lăsăm Ucraina să piardă, atunci, cu siguranță, Rusia va amenința Moldova, România, Polonia, nu va mai fi posibilă nicio securitate europeană”, a declarat Macron, potrivit Daily Mail.

România, vecină din nou cu URSS

Nu mai departe de ieri, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fostul președinte rus Dimitri Medvedev a afirmat într-un discurs halucinant că „regiunile istorice ale Rusiei trebuie să revină acasă”, respectiv la fosta Uniune Sovietică.

În timp ce şi-a susţinut prezentarea, în spatele lui era afişată o hartă în care mare parte din Ucraina era colorată în aceeaşi culoare cu Rusia, în timp ce alte părţi din Ucraina ar reveni, potrivit hărţii, României, Ungariei şi Poloniei. În respectiva hartă, Rusia s-ar învecina cu România la Gurile Dunării.

Fostul președinte al Rusiei a sugerat că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina sunt de anvergură.

Related posts

Parcul Plumbuita din București urmează să fie reamenajat și modernizat

econtext

Anul 2024 nu vine cu vești bune pentru șoferi. Vor fi costuri mai mari pentru întreținerea mașinii

econtext

Pe Bd. 1 Decembrie 1918 din Sectorul 3 al Capitalei, o parte bună din trotuar a rămas nepavelată

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More