5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
TURISM

Harta turistica a Romaniei. Care sunt cele mai (ne)vizitate judete din tara noastra. TOP!

Cel mai vizitat judet din Romania este Constanta, fapt destul de previzibil daca avem in vedere ca litoralul este cea mai atractiva destinatie a tarii.

Econtext va prezinta harta turistica a Romaniei: care sunt cele mai vizitate sau mai putin vizitate judete din Romania. Cu alte cuvinte, care sunt cele mai atractive judete din Romania pentru turistii romani si straini.

Nu este prima analiza realizata de Econtext despre turismul romanesc. In luna mai am publicat o radiografie asupra preferintelor turistilor straini.

Vezi aici ce turisti prefera sa vina in Romania si care sunt destinatiile favorite ale romanilor

Unitati turistice

Dar sa revenim. Datele privind cele mai vizitate judete se refera la luna iulie a acestui an si au fost realizate in urma contabilizarii sosirilor in principalele structuri de primire turistica (hoteluri, moteluri, vile turistice, cabane, pensiuni turistice si agroturistice). Practic, este prezentat numarul turistilor, obtinut in urma inregistrarii acestora in unitatile de cazare.

Bineinteles, intrucat am luat ca reper luna iulie, judetul Constanta conduce detasat. Dar si daca ne raportam la o perioada mai extinsa, tot Constanta va fi pe primul loc, tocmai pentru numarul ridicat de turisti din timpul verii.

Top

Astfel, in luna iulie, au sosit 242.431 de persoane in unitatile turistice din judetul Constanta. Mai mult decat dublu fata de urmatoarea pozitie, care este ocupata de Bucuresti.

In Bucuresti, care ocupa a doua pozitie in topul celor mai vizitate judete din Romania, au venit putin peste 100.000 de turisti in luna iulie.

Brasov si Prahova ocupa urmatoarele pozitii, iar pe locul cinci se plaseaza Sibiu. Plasarea judetului Sibiu pe locul cinci este imbucuratoare deoarece arata o alta directie in turismul autohton.

Daca Prahova, Brasov, Constanta sunt vizitate preponderent pentru relaxare, Sibiul reprezinta deja o destinatie pentru turismul istoric.

Dar sa nu ne entuziasmam prea mult! Intr-adevar, sunt si alte judete de acest gen in prima parte a clasamentului, dar destul de firav. Astfel, Valcea ocupa locul sapte, dar acest judet este vizitat atat pentru latura istorica (manastirile Cozia, Hurezi, etc.), cat si pentru statiunile balneare (Calimanesti, Caciulata, Baile Govora, etc.).

Turism de recreere, turism istoric, turism ecumenic?

In acelasi timp insa, Suceava se plaseaza de abia pe locul zece, iar alte judete conexe, precum Iasi sau Neamt, sunt destul de departe in acest clasament. Ceea ce arata o concentrare extrema pe cateva obiective turistice, din nefericire.

Cu alte cuvinte, am putea spune ca Romania este o tara monoturistica. Turismul ecumenic este destul de slab dezvoltat. Si este limitat la populatia romana. La fel si cel istoric. Despre alte forme de turism nu cred ca sunt prea multe de spus.

Revenind, sa mai spunem ca cel mai neatractiv judet pentru turisti a fost in luna iulie Calarasiul.

 

Dar iata topul judetelor din Romania in functie de numarul turistilor din iulie, dupa cum au fost inregistrati in capacitatile de cazare:

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-turistica-a-romaniei-care-sunt-cele-mai-nevizitate-judete-din-tara-noastra-top.html

Related posts

Analiza! Turismul romanesc, sub lupa! Cine vine la noi, unde (nu) plecam noi. Topuri!

Asaftei Bogdan

WOW! Un oraș din România dat în topul locurilor ce trebuie neapărat vizitate în 2023!

Nemeșan Iulian

Ce servicii solicită românii când rezervă o cameră de hotel pentru vacanţă

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More